Natuurspeeltuin in het park van de Grote Boel

Meer dan alleen een speelveld voor het grote park langs de Grote Boel!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Hoi allen Even een update. De goals op het veld staan inmiddels recht tegenover elkaar. 18 mei zullen speeltoestellen geplaatst gaan worden!

Antwoord

Oh wat top zeg!!

Antwoord

Dag buurtbewoners, Ik heb afgelopen weken een aantal keer contact gehad met de gemeente over ons park. We gaan binnen nu en 2 weken ongeveer een online bijeenkomst organiseren. Daarvoor zoek ik nog medebewoners die samen met mij in gesprek gaan met de gemeente en tekenaars. Voor iedereen die zich wil aansluiten bij deze bijeenkomst kan mij een mail sturen op bramvanmunster28@gmail.com Geef in het onderwerp aan dat het over de bijeenkomst gaat. En geef eventuele ideeën ook even aan in de mail. Ik krijg volgende week een aantal data en informatie doorgestuurd. Als er te veel mensen aanmelden zal ik een selectie maken wie aan sluit. Voor nu een goed weekend!

Antwoord

Zo’n 7 maanden geleden is dit idee voorgesteld. Qua populariteit staat hij op 1, met veel mensen die steunen. Het eind van het jaar is in zicht en nog steeds geen reactie van de gemeente.. Begin me af te vragen hoe het systeem van mijn wijkplan eigenlijk werkt? En of dit werkt? Heeft iemand iets gehoord?

Antwoord

Mee eens Sanne! Kennelijk had de gemeente wel iéts gepland want op die grote stenen in de “arena” zijn klimsteuntjes geplaatst en een klimnet tussen de stenen.... maar verder: geen natuurspeeltuin, geen grote klimobjecten, geen kabelbaan en geen skateparkje of pannavelden. Ik heb trouwens nog geen kind zien “spelen” met die bosjes houten palen. Maar dat is een andere discussie. Hopelijk kan de Gemeente na 7 maanden eens reageren op dit plan?

Antwoord

Saskia en Sanne, ik heb de afgelopen maanden een aantal keer contact gehad met Jeanette Stevens, onze wijkregiseur. Ze proberen alle betrokken partijen bij elkaar te krijgen voor een vervolg. Maar naar mijn mening duurt ook dit veel te lang... Ik zal nogmaals contact opnemen en ook helderheid vragen over de actuele plannen, zoals bij de rotsblokken. Dan hebben wij als inwoners en gebruikers ook een idee van alle plannen die er zijn.

Antwoord

Dankjewel Bram. Ik snap dat een inloopavond of overleg voor bewoners in deze tijd lastig te regelen is. Ik wil nogmaals benadrukken dat het aantal oudere (8-15 jr) kinderen in de wijken flink aan het stijgen is. Grote Boel heeft al wat mooie speelplekken voor 2-6 jaar. Het park zou ideaal zijn voor nog een skatebaan/pannaveld/basketbalveld en een groot klimobject, omdat het ook niet in de directe nabijheid van de woningen ligt. Het zou fijn zijn als er ook een “buitengym” komt, net zoals in Lent (nabij het fietspad dat Lent uitgaat langs het water richting de bioscoop.)

Antwoord

Dag Bram Dank voor de reactie. Fijn dat er contact is met de wijkregisseur. Ben benieuwd inderdaad naar de geplande plannen en de mogelijkheden verder in het park. Dank voor je bericht.

Antwoord

Topidee. Die houten palen en die stenen in die arena(?) zijn allemaal leuk hoor, maar een kabelbaan of klimtoestel is toch veel leuker voor de kids?

Antwoord

Ik ondersteun het plan nog altijd maar ben wel benieuwd hoeveel mensen moeten ondersteunen voor het plan doorgaat? En wanneer zouden we dat te horen krijgen? Een eerder wijkplan voor een speeltuin kreeg met minder ondersteuning vrij snel groen licht. Dus ben benieuwd waarom hier nog geen uitsluitsel over is?

Antwoord

Ben ook erg benieuwd. Zie dat er maar het budget voor Ressen voor 2020 maar € 4000,- is dus ben bang dat er dan weinig van gaat komen. ( Oosterhout is het budget € 13000,- )

Antwoord

Kom net terug met mijn zoontje van de werkelijkwaar fantastische grote speeltuin bij Kasteel Doornenburg. Is wel bijna half uur rijden met de auto maar de moeite waard. Ik hoop echt dat we hier in het park ook leuke speeltoestellen krijgen.

Antwoord

Wij wachten al een aantal maanden dus zijn we heel benieuwd!!!!

Antwoord

Super goed idee. Laat de kinderen lekker kunnen spelen in het park. Een speelparadijs in de natuur waar ze kunnen ravotten

Antwoord

Lent heeft ‘Vieze Broek’, tijd voor ‘Vieze Boel’ in de Grote Boel! Het is schandalig dat die dure houten palen die er nu staan als ‘creatieve speelelementen’ gekocht zijn van het speeltuinenbudget voor onze wijk. Tijd om dat geld nuttiger te besteden Nijmegen!

Antwoord

Oh en dit idee van Bram past natuurlijk perfect in het ‘jagers- en verzamelaarsthema’ dat dit park van de architect moest hebben.

Antwoord

Geweldig idee!

Antwoord

Sluit me er helemaal bij aan, mooie toevoeging voor de wijk.

Antwoord

Erg goed plan naar mijn idee het park wordt mooier wanneer er speeltoestellen staan. In het noordelijk deel van de wijk zijn er weinig speeltoestellen. En het park is autovrij en een stuk veiliger!

Antwoord

Met accent op NATUUR speeltuin : helemaal top!

Antwoord

Met accent op NATUUR speeltuin : helemaal top!

Antwoord

Toevallig laatst een account aangemaakt, omdat ik een zelfde soort idee wilde gaan aandragen. Fijn dat Bram dat al gedaan heeft. De kinderen komen hier in de wijk echt wel speelmogelijkheden tekort. Een speelplek zoals de vieze broek in lent zou hier meer dan welkom zijn. Misschien idd combinatie met skatebaan die in de reacties ook al eerder genoemd is.

Antwoord

Zou leuk zijn als er meer te spelen komt in dit mooie park!

Antwoord

Er is nog steeds veel behoefte aan leuke speelplekken in de wijk. Een natuur speeltuin zou erg leuk zijn. Rekening houdend met zowel jonge als wat oudere kinderen. Vooral voor de oudere kinderen (8+)is er niks in de wijk.

Antwoord

Top idee! Hier zouden wij ook heel blij mee zijn. Zo'n mooi park zou meer speelgelegenheid moeten krijgen.

Antwoord

Goede idee. Er is zeker behoefte aan meer speelruimte voor zowel kleine als grote kinderen. In het park is extra fijn zodat de kinderen veilig kunnen spelen zonder op auto’s te letten. Het zou fijn zijn als de ondergrond zand is ipv klei.

Antwoord

Inderdaad zand ipv klei!

Antwoord

Pas op met het spelen het valt me op dat er veel stukken glas overal liggen! Zou fijn zijn als ze daar ook iets aan doen. Lijkt nu of er bouwgrond is gebruikt.

Antwoord

Geweldig plan! Een kabelbaan zou ook heel welkom zijn, dit missen we nog een beetje in de buurt...

Antwoord

Dit idee ondersteun ik graag! Zou erg leuk zijn voor de kinderen (en de ouders).

Antwoord

Topidee

Antwoord

Dat zou een echte aanwinst voor de wijk zijn!

Antwoord

Mijn kinderen genieten altijd vannatuurspeeltuinen. Ik ondersteun dit idee graag zodat er ook in deze wijk een natuurspeeltuin komt!

Antwoord

Geweldig plan , dit ondersteun ik van harte

Antwoord

Wat een goed idee!! Lekker door de modder!:-)

Antwoord

Ik steun het voorstel van Bram. Graag een natuurspeeltuin. De bosjes palen (waar met flinke regenval een greppel met water omheen ontstaat) zijn hier speelobjecten? Ik dacht dat het kunst was.... ze staan zelfs te dichtbij elkaar om boomtikkertje te kunnen doen. Ook graag aandacht voor niet alleen de kleintje (0-6) maar ook het groeiende aantal oudere kinderen in de wijk. Gezien de drukte bij de skatebaan aan de Oude Groenestraat, zou een skatebaan in het park ook fijn zijn.

Antwoord

Het zou geweldig zijn als er in het park een aantal speeltoestellen geplaatst worden, zie voorstel van Bram. Indien mogelijk denk ik graag mee.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 30-04-2020