Losloop gebied Oosterhoutse plas

Maak van het gebied rondom de Oosterhoutse plas officeel een losloopgebied. Iniedergeval tot dat de nieuwbouw daar start.

Nijmegen Noord groeit, de hoeveelheid honden ook. In de wijken rondom de Oosterhoutse plas zijn enkel een klein omheind losloopgebied (fikkie, deze gaat verdwijnen) en een klein losloop gebied in het park in nijmegen oosterhout langs de terralaan.  

Er is geen ruimte om de honden goed de benen te laten strekken en de energie kwijt te kunnen. Het park is immers altijd druk met spelende kinderen, ballen en fietsers. Dit is vooralsnog niet het geval bij de Oosterhoutse plas. Het fietspad wordt sporadisch gebruikt en de meeste gebruikers van dit gebied zijn waterliefhebbers en hondeneigenaren.

Laten we dit gebied toekennen als (tijdelijk) losloopgebied totdat de Gemeente duidelijk heeft welk gebied in Nijmegen noord als, hopelijk groot, permanent losloopgebied wordt aangeduid. 

De bouw langs de plas laat nog even op zich wachten. Laten we voor nu de honden en eigenaren een plezier doen en de honden de vrije ruimte bieden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Dag allen, ik begrijp de wens voor een losloopgebied maar vind het hier niet wenselijk. Ik woon hier in de woonwijk en mijn kinderen spelen vaak in dit gebied. Nu al een aantal keer een situatie gehad waarbij honden loslopen en enthousiast maar ongewenst tegen mijn kinderen aanspringen. Nu kan ik in ieder geval nog vragen of de hond aangelijnd kan worden. Dit wil ik graag zo houden.

Antwoord

Ik begrijp dat hondeneigenaren een losloopgebied aan de rand van de woonwijk prettig vinden. Echter is de overlast van hondenpoep die niet wordt opgeruimd nu al erg groot in het gebied rond de oosterhouteplas, maar ook in park de grote boel. In mijn optiek zou alleen een omheind gebied een oplossing zijn. Deze is echter al te vinden aan de griftdijk-zijde van de plas. Gezien de oevers van de plas in de zomer ook worden gebruikt door mensen zonder hond is nog meer hondenpoep en dus een losloopgebied in mijn optiek niet wenselijk.

Antwoord

Hoi, ik begrijp de wens voor een losloopgebied. Als dit een losloopgebied wordt hoop ik dat we dit aan de zijde van het fietspad doen die niet aan het water grenst. Die oever wordt namelijk ook als rustig strandje gebruikt, opgeschrikt worden door loslopende honden zou naar mijn mening afbreuk doen aan de recreatie waarde van het gebied.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-06-2023