Inrichting parkstructuur Zuiderveld

In de parkstructuur in de wijk Zuiderveld (Ingmar Bergmanpark en Bert Haanstrapark is momenteel geen enkele inrichting die uitnodigt tot ontmoeten, spelen en sporten. Het park en daarmee de wijk, is doods en heeft dringend behoefte aan elementen die het park tot leven brengen.
Vanuit de gemeente is er een zeer beperkt budget beschikbaar voor de inrichting van de gehele parkstructuur en de elementen die voor dat budget te verkrijgen zijn, zijn bij lange na niet toereikend voor het aantrekkelijk en leefbaar maken van het park.
Naast kleinschalige speeltoestellen en speelaanleidingen, is er ook behoefte aan plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, zoals een grote picknicktafel, zitelementen (bankjes, rotsblokken, grote boomstammen). Deze laatste twee dienen tevens als speelaanleidingen.
Ook samen sporten, zoals bijvoorbeeld op een jeu de boulesbaan is een wens die leeft in de buurt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Top idee en hard nodig

Antwoord

Goed initiatief! Er wonen veel honden in de wijk, zou dan ook fijn zijn als er een plek wordt gecreëerd waar honden uitgelaten kunnen worden of los kunnen lopen zonder dat andere bewoners er last van ondervinden. Voorzieningen voor kinderen is ook een goed idee!

Antwoord

Ik ben het eens met alle hiervoor geboemfr punten. Daarnaast mis ik ook 'gewone' voorzieningen, zoals prullenbakken en prullenbakken voor hondenpoep. Daarmee zou de gemeente ook niet moeten willen wachten tot de wijk af is, want afval wacht daar ook niet op..

Antwoord

Overal mee eens, maar ik mis ook een basketbalveldje. In heel Nijmegen noord is maar 1 basketbalveldje te vinden. Zou goed zijn als er in onze wijk ook eentje zou komen.

Antwoord

Ik had zo gehoopt op een leuk, uitdagend speelpark waar de kinderen kunnen onderzoeken, ontdekken en ravotten. Wat kunnen ze nu… rondjes fietsen/steppen en over de stapstenen… dat hebben ze inmiddels wel gezien. Ook zou ik graag veel meer de bewoners ontmoeten in het park, zonder te moeten kijken of ik in de hondenpoep stap…

Antwoord

Toevallig van de week naar de gemeente gemaild. In 2020 al contact gehad en toen kreeg ik als antwoord dat ze wilde wachten tot het grotendeels af was. Zo jammer dat er niks voor de kinderen is tenzij ze de groten weg over moeten. Fijn om te horen dat ik hierin niet de enige ben.

Antwoord

Een reactie op alle steun:Pas vier dagen geleden heb ik het initiatief genomen dit plan heir te posten. In die vier dagen is het plan 50 keer geliket en zijn er naast mij nog 9 deelnemers; dank voor al deze steunbetuigingen!Wanneer ik de reacties lees, overlappen die grotendeels elkaar wat betreft inhoud en zorgen die we delen. Blijf de link vooral delen in de buurt en vraag iedereen in Zuiderveld dit initiatief te steunen!

Antwoord

Ik sluit mij aan bij alles wat al genoemd is. In deze nieuwe wijk Zuiderveld is er nergens een plek waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Met als gevolg dat de kinderen in de buurt elkaar niet leren kennen en weinig speelmaatjes vinden.

Antwoord

Prima plan.. Gewoon een vlak stuk gras (waar geen honden komen…want dat is wat het Ingmar Bergmanpark op dit moment is: een uitnodiging voor een honden uitlaat wandeling)…zou al fijn zijn. Maar toestellen en bankjes super leuk. Ik vind ook dat er iets moet gebeuren aan het uitlaten van honden want ze poepen en plassen daar waar kinderen spelen zouden moeten kunnen. Dat is betreurend en onhygiënisch.

Antwoord

Helemaal mee eens. Onze kinderen moeten nu de rotonde over. De ene kant of andere kant de wijk uit om bij speel mogelijkheden te komen. De griftdijk en de keizer Hendrik singel zijn ook steeds drukker door de afsluiting verderop. Vooral in de spits.

Antwoord

Inderdaad; woon /school verkeer is nauwelijks te doen op de fiets. Mogelijkheid tot spelen en ontmoeten op een veilig veldje met wat uitdaging is echt nodig in de buurt gezien de ligging tussen 2 drukke wegen.

Antwoord

Mooi initiatief ! Dit plan zouden wij super vinden in de wijk

Antwoord

Helemaal mee eens, we missen speeltoestellen in onze wijk! Zuiderveld adverteert met een groot bord met een happy kid erop, maar helaas moet ik zeggen dat onze wijk absoluut niet kind vriendelijk, of veilig is. Hopelijk komt hier verbetering in.

Antwoord

Goed initiatief en mooi plan! Een heerlijk idee dat we niet meer op de fiets met ons zoontje naar de speeltuinen in de Grote Boel hoeven te fietsen, maar dat er om de hoek in ons eigen wijkpark gespeeld kan worden met buurtkinderen! Ik heb dit gedeeld in de groepsapp van de buurt!

Antwoord

Ik vindt het ook een goed idee, wij vinden ook dat de wijk een leuke speelplaats, ontmoetingsplek kan worden voor iedereen die dat wilt, met vriendelijke groeten sabuha yilmaz

Antwoord

Goed initiatief! Voor deze nieuwe wijk is het belangrijk dat de bewoners elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Velen hebben bewust gekozen om te wonen aan een park. De huidige plannen lijken niet te stroken met de verwachting die de kopers hadden. Ik hoopte in ieder geval op een avontuurlijk speelpark! Een fijne inrichting nodigt de vele kinderen uit om lekker buiten te spelen. Hopelijk wordt het een fijne ontmoetingsplek voor de hele wijk. En daarmee ook gelijk een minder aantrekkelijke hondenuitlaatplek.

Antwoord

Dank voor je steun en met je tekst sla je de spijker op z'n kop. Wil je het plan delen met andere mensen in de wijk en vragen of zij het ook willen 'liken'? Dank alvast!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 30-09-2021