Beplanting berm/groenstrook

Aan de Griftdijk in Nijmegen Noord zit er een berm/ groenstrook tussen de hoofdweg en de zijweg langs de huizen. Dit is bij de rotonde aan de Oosterhoutse plas. 
 

Hier groeit nu in het wilde westen onkruid. Het zou erg leuk zijn als hier wat leuke struiken, bloemen, andere beplanting kan komen samen met wat boompjes en/of lage hekjes. Om de kijk op de weg en het uitzicht op te vrolijken. Daarnaast denk ik dat dit ook geluidsdempend kan werken 

----------------------------------------

Reactie gemeente op 23-06-2022:

Beste bewoners,

Allereerst, hartelijk dank voor uw betrokkenheid bij uw leefomgeving! De groenopzichter heeft de volgende reactie op dit idee: 

Door de manier waarop dit gras momenteel wordt onderhouden met maar twee maaimomenten per jaar, zullen er op den duur vanzelf op een natuurlijke manier kruiden en wilde bloemen groeien. Dit heeft alleen veel tijd nodig, zeker omdat de grond daar erg kleiachtig is. De kans dat andere bloemen hier goed en sneller groeien is door de kwaliteit van de grond zeer beperkt, en daarom raden we dit helaas af. Ook zijn de mogelijkheden voor beplanting hier zeer beperkt omdat het gaat om een berm langs de weg, en we rekening moeten houden met verkeersveiligheid.

Als u nog vragen heeft, kunt u deze per mail stellen via wijkregisseurnoord@nijmegen.nl. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Hiernaast, onder het idee, vindt u een reactie van de gemeente. 

Reacties

Zou het ook een mooie plek zijn om een gedeelte in te richten als een losloopgebied voor honden? Dan kunnen de honden lekker rennen, zich uitleven. Gezien het grote aantal honden in de wijk lijkt het me noodzakelijk dat er ergens een losloopgebied komt.

Antwoord

Hoi Erik, Leuk om te lezen dat je het een aanvulling vind voor de wijk! Ik verwacht dat de fietsers en voetgangers er weinig last van hebben aangezien het gaat om het stuk tussen de hoofdweg en de geparkeerde auto’s. Veiligheid staat uiteraard voorop.

Antwoord

Het is een leuk idee, maar het moet niet de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers gaan belemmeren. Het betreft hier ook een deels iets verhoogde rijbaan, daarom wel enige zorgen hierover. Verder vind ik het een prima plan en voegt het meer toe aan de wijk.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-05-2022