Afslag 38

Aanleiding
De afslag 38 van de A15 is een belangrijke entree naar Elst, Oosterhout en Nijmegen-Noord. Door de ontwikkelingen in het gebied loopt de bestaande afslag tegen z’n grenzen aan. We willen dat de inwoners van Nijmegen-Noord, werknemers van de bedrijventerreinen en ondernemers goed bij hun huis en op hun werk kunnen komen. Daarom staan er in 2024 werkzaamheden gepland aan het viaduct en aan de afslag 38. Hiermee maken we de afslag en het viaduct klaar voor de toekomstige verkeersgroei, zorgen we ervoor dat fietsers snel en veilig kunnen doorfietsen en maken we ruimte voor openbaar vervoer. We werken hierin samen met onder andere de gemeente Overbetuwe, Rijkswaterstaat, ProRail en provincie Gelderland. 

Ontwerp / aanpassing infrastructuur
Het aantal rijstroken op het viaduct over de A15 wordt verdubbeld en er komt een fietspad in twee richtingen aan de oostzijde van de Griftdijk (vanaf Keizer Hendrik VI-singel tot de A15). Het fietspad gaat vervolgens onder Rijksweg Zuid door om vervolgens via de westkant te vervolgen in gemeente Overbetuwe. De fietsers kruisen daardoor niet meer met de op-/afritten. Onderdeel van de plannen voor afslag 38 is ook de aanpassing van de Griftdijk en de rotonde Stationsstraat. Op de Griftdijk komt een nieuwe aansluiting voor de uitbreiding van het bedrijventerrein De Grift en de rotonde wordt omgebouwd tot een kruising met verkeerslichten zodat de doorstroming op de Griftdijk verbetert. Ook gaan we de aansluiting van bedrijventerrein Rietgraaf op de Griftdijk verbeteren. 

Meer informatie
Via deze pagina krijgt u updates over de ontwikkelingen van afslag 38. Meer weten over de andere twee projecten? Kijk dan:

Ook kunt u op de website van de gemeente kijken bij het dossier De Grift. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u deze stellen via degrift@nijmegen.nl

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 28-02-2023