Water- en elektriciteitspunt buurttuin Johannieterhof

Wij, omwonenden van buurttuin de Johannieterhof, genieten erg van onze buurttuin. En wij niet alleen, het is een trekpleister geworden voor stadswandelingen.
Het is alleen bijna niet te doen om in droge tijden de tuin van genoeg water te voorzien. We zijn hiervoor afhankelijk van water en stroom van een van de omwonenden. Dat is een verre van ideale situatie. Als deze bewoners zouden vertrekken en opvolgers niet bereid zijn om hun water en stroom beschikbaar te stellen, ontstaat er een groot probleem. Verder is de aansluiting zo dat de waterdruk erg laag is, waardoor sproeien onnodig veel tijd kost. De kosten voor water en stroom worden tot nu toe betaald uit een buurtpot. Het zou fijner zijn als dat geld naar planten en bloemen zou kunnen gaan. Daarom willen wij heel graag een vast water- en elektriciteitspunt in de tuin.

Initiatiefnemer
Marja Harmsen
Deelnemers
Moh. Ait Erramah
Feedback van de gemeente
Inge van den Hoogen

We gaan de plannen uitvoeren. Er wordt nu op dit moment aan uitvoering gewerkt. Nog even geduld ajb. Het punt gaat er komen.

Inge van den Hoogen

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties
Gepromoveerd naar In uitvoering op 18-04-2018
Josje Schouten

Dat water verdiend een bloemetje. Ontsproten uit de groene geest van Marja en Willem zal de bron nu via andere wegen stromen.

Antwoord
Kiki  Linssen

Deze mooie buurttuin die voor veel omwonende een lust voor het oog is verdiend het om wat technische ondersteuning te krijgen in de vorm van water en elektra. Kiki Linssen

Antwoord
betty schuyffel

prachtig ik hoop dat er bij ons ook zoiets komt eigenlijk overal want dat is goed voor de insekten

Antwoord
Esther van Wezel

Super dat een buurtbewoner al jaren de wateraansluiting voor de besproeiing van de buurttuin vanuit het woonhuis beschikbaar heeft gesteld maar nu echt tijd dat er een apart waterpunt komt,

Antwoord
Jet Hoeks-Stuitje

Marja, je hebt een goed plan bedacht! Bovendien duurzaam, waterbesparend, energiezuinig; kortom, passend bij Nijmegen Groene Hoofdstad van Europa. Wij die eromheen wonen genieten zomer en winter, in de herfst en in de lente volop van de tuin. Nu in de lente zijn de vogeltjes weer volop aan het zingen. Allemaal tot stand gekomen door de ideeën, inspanningen én voorbeeldige samenwerking van een handvol buurvrouwen. Afzender Jet Hoeks. Ik geef het voorstel van Marja dus een like.

Antwoord
Maaike Drescher

Een heel goed plan! En belangrijk om die mooie tuin in stand te houden. Voor de bewoners, de stadswandelaars en de vogels.

Antwoord
Ellen Schrijvers

Heel goed plan! Hierdoor kan iedereen blijven genieten van de prachtige tuin!

Antwoord
Ria van Zonsbeek

Succes Marja. Goed plan!

Antwoord
Elly Smits

Een geweldig goed initiatief. Op deze wijze waarborg je de continuiteit van onze mooie buurttuin.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-03-2018