Voedselbosje Aldenhof

Biodiverse groene circel met daarin een aantal geschikte fruit en noten bomen en fruitstruiken. En een bankje. Gelegen aan de zuid-oostkant in het Vijverparkje in Aldenhof. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dit idee wordt ter bespreking gecombineerd met een ander idee in Aldenhof. In december vindt hiertoe een afspraak plaats. De initiatiefnemers horen hier nog van.
Het is wel de bedoeling dat dit idee vaker ondersteund wordt dan het nu het geval is.

Bedankt voor dit idee. We gaan het intern bespreken en komen er bij u op terug.

Reacties

Beste mensen, 1.De fruitbomen en bessenstruiken zijn inmiddels aan het wortelen en er verschijnen al enkele bloesems bij de appel- en peren boompjes. Ook is de picknicktafel goed geplaatst, super mooi! 2. De volgende stap is de opening. Hiermee wachten we totdat het informatiebord klaar is en geplaatst is. 3. Dan komt de volgende stap, hopelijk nog voordat het droge weer komt: met een paar man rondom elke boom en struik ruimte schoonmaken. Daar komt dan loofsnipperhout op. Dit is nodig om het vocht vast te houden en tevens om wat koeling van de grond rondom de stam te houden. Dus we nodigen omwonenden uit om een beetje zelforganisatie op te pakken, zodat we steeds meer gaan beseffen dat dit bosje echt voor en door de wijk bedoeld is.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 10-01-2024

De locatie die we op het oog hadden voor de fruitbomen is gewijzigd na overleg met meerdere partijen. De locatie die we wel kunnen gaan inrichten is veranderd in drie kleine stukje gras die in het Vijverparkje liggen. Zie foto. De financiële toezegging door de Gemeente Groen-Beleid is nu afgerond. De volgende stap is de keuze en aankoop van het groen. Hiervoor hebben we samen met twee stadsboeren en een bodemdeskundige gekozen voor biologisch gekweekte fruitbomen en struiken die samen de bodemverbetering bevorderen d.m.v. de wortelgroei, afwisselende plaatsing en hoogte. De grond op onze locatie is zanderig en daaronder stevige leem. We brengen compost aan op de plaatsen waar de struiken en bomen de grond in gaan. We houden er rekening mee dat op zomerse zeer hete dagen de aanplant wat extra aandacht nodig heeft. Een klein groepje omwonenden wil dit graag in de gaten houden. In februari 2024 gaan we het voedselbosje aanplanten.........

Antwoord

Leuk idee!! Hoe geef ik een hartje? Op hartje drukken? Heb ikgedaan.

Antwoord

Lieve mensen we kunnen nog heel veel HARTJES gebruiken voor het voedselbosje. Dus zegt het voort. Men dient dan wel eerst een account aan te maken om in te loggen.

Antwoord

Donderdagmiddag 23 nov. om 15.30 uur gaan we kijken met de gemeente op locatie naast de school.

Antwoord

Hoi Angela, natuurlijk superidee. Misschien mooi te combineren met de tiny forest actie van IVN!?

Antwoord

Ja, dat zou dan in 2024 misschien kunnen worden uitgebreid met Tiny Forest IVN mogelijkheden. Maar voor nu is dit plan bedoeld voor 2023 in een kleine opzet.

Antwoord

Leuk idee.

Antwoord

Heb je ook al een HARTJE gegeven?

Antwoord

Leuk id, extra groen om te koelen en voor de vogels is altijd welkom in de wijk. :)

Antwoord

Heb je ook een hartje gegeven?

Antwoord

Leuk idee om wat noten en fruit te kunnen plukken in de toekomst in eigen wijk.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-10-2023