Verlichting sportveld Park de Grote Boel

Graag zouden wij rondom het sportveld/grasveld in Park de Grote Boel verlichting geplaatst zien.

Dit stuk wordt dagelijks door veel wandelaars en hardlopers gebruikt. Op het veld wordt vaak in groepen gesport. Er is geen enkele verlichting op en rond dit veld waardoor het er savonds helemaal donker is. Dat geeft een onveilig gevoel en de kans op blessures is groot.

Zeker in deze tijd waar buiten sporten steeds belangrijker wordt is het fijn als we ook dit deel van het park kunnen gebruiken als het donker is. Tweede foto gemaakt met meer licht en langere sluitertijd, eerste foto is hoe donker het er echt is s avonds. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemers, 

Na onderstaand bericht is het stil gebleven. Laten jullie het via wijkregisseurnoord@nijmegen.nl even weten als deze wens nog leeft? 

Beste initiatiefnemers en andere bewoners,

 

Allereerst veel dank voor het indienen van dit idee! Fijn dat jullie meedenken over een fijnere, meer leefbare wijk. Ik heb voor jullie navraag gedaan naar aanleiding van deze wens. Van collega’s van de afdeling stadsontwikkeling heb ik begrepen dat bij de ontwikkeling van dit gebied destijds bewust is gekozen om geen verlichting te plaatsen op en rond dit veld. Dit met het oog op veiligheid en overlast (immers, verlichting maakt het aantrekkelijker om een dergelijk veld ook na zonsondergang nog te gebruiken). Wij begrijpen de wens echter, zeker in deze tijden waarin we allemaal minder gebruik kunnen maken van ‘binnen faciliteiten’. Daarom willen we het idee verder in overweging nemen (eventueel verlichting die bijvoorbeeld maar tot 22 uur brandt, om maar een voorbeeld te geven). Voordat we verder gaan kijken naar de (on)mogelijkheden, is het wel van groot belang dat er breed draagvlak is in de buurt, en dan vooral ook bij de mensen die heel dichtbij het veld wonen. Jullie hebben al hartjes verzameld. We willen jullie vragen om verder te gaan met het verzamelen van draagvlak, specifiek bij omwonenden. We kunnen hierover verder communiceren per mail via wijkregisseurnoord@nijmegen.nl.

 

Ik hoor graag van jullie en alvast dank.

 

Vriendelijke groet,

Latifa Ourahou

Projectmedewerker Nijmegen Noord

Reacties

Gesteund! Goed idee! Voorkeur voor warm wit of gelig licht (liever geen 'groene' verlichting). Ik woon trouwens in de Grote Boel (er staat Ressen bij mijn naam)

Antwoord

Top plan, ook als je 's avonds nog even een wandelingetje maakt door het park zou verlichting het een stuk aangenamer maken

Antwoord

Mooi idee! Het zou ook fijn zijn als de verlichting doorgetrokken wordt over de paden. In het donker daar hardlopen is eigenlijk onmogelijk, omdat je geen hand voor ogen ziet.

Antwoord

Erg fijn! Kan helaas niet stemmen omdat ik in een andere wijk woon. Maar ik sport er regelmatig en het is inderdaad erg donker, vooral nu in de winter.

Antwoord

Erg fijn. Ik geef hier bootcamples aan wijkbewoners en merk dat het erg donker is waardoor het zicht verminderd op het veld. Dit kan sneller zorgen voor blessures. Hopelijk kan er wat aan gedaan worden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-11-2021