Vergroening Fenikshof

De fenikshof is een druk bezochte plek in de Biezen. Een parkeerplaats voor de supermarkt, een ontmoetingsplek voor omwonende ouderen en de achtertuin van vele woningen. 

De parkeerplaats en gebouwen hieromheen zijn bij elkaar een hoop stenen wat in de zomer veel warmte vast houdt. Ook is dit een enorme belasting op het riool. 

Mijn inziens is dit te veel steen en grijs en valt hier een hoop winst te behalen. Het zou een verbetering zijn als hierin meer groen wordt toegevoegd om het "parkeerplaatsige" eraf te halen en in plaats hier van dit een aantrekkelijke ontmoetingsplaats te maken. 

Ideeen: 

- Vervang stenen op de parkeerplaats door grasdallen. Dit zijn geruite tegels waarin je gras zaait. Dit zorg voor meer groen en een beter afwatering. 

-Voeg op het bestaande grasveldje bomen, planten en een bankje toe zodat dit een aantrekkelijke ontmoetingplek wordt. (miniparkje)

- Plaats rondomheen struiken/bomen of groene borders. 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Prima idee! Kan inderdaad veel groener daar. Leuke ontmoetingsplek voor winkelend publiek is niet verkeerd.

Antwoord

Goed idee. Veel te stenig daar. Wel vlakbij de ingang goede vlakke voorzieningen regelen voor mensen die slecht of niet ter been zijn.

Antwoord

Ontzettend leuk idee. Er mag best meer vergroening in. Misschien ook extra bankjes

Antwoord

Hoi Jermaine. Goed initiatief! Echter ou naar mijn idee ook meteen wat aan de veiligheid op deze lokatie gedaan moeten worden. Namelijk de veiligheid. Struiken weg bij Vila voorstad en trottoir doortrekken zodat voetgangers oa veilig bij de glasbak kunnen komen en niet bij de afslag Marialaan hoeven over te steken, wat daar levensgevaarlijke situaties geeft. En dan, hoe meer groen hoe beter. Succes!

Antwoord

Johanna daar ben ik het mee eens. Struiken bij volle voorstad vet oorzaken problemen met oversteken. Op weg naar glas bak. En verkeerd veilig heid is daar niet

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-03-2020