Veilige schoolroute

Met dit idee wordt de route naar basisschool TOON veiliger.

Vanaf de zuid-oost kant van de wijk lopen veel kinderen binnendoor naar basisschool TOON. Voor de Notenhout langs het water, bruggetje over in de buurt van de kerk, rechtsaf het paadje in achter de Vocasa-hal en dan het laatste stukje via de nieuwe natuurspeeltuin naar de school toe rennen.

Het paadje achter de Vocasa-hal sluit aan de ene kant aan op verhard pad dat vanaf het bruggetje richting de parkeerplaats van de supermarkten gaat en sluit aan de andere kant aan op de pas aangelegde paden van de nieuwe speeltuin. Het stukje achter de hal zelf is echter een dun zanderig pad dat niet goed is afgeschermd aan de kant van het water achter de hal. Zie foto 1.

Dat dit pad zo slordig is, heeft iets vreemds. Het sluit aan op reguliere paden. Het voorstel is om dit pad te verbeteren door het pad te verharden én aan de waterkant een laag hekje te plaatsen zoals dat ook op andere plekken rondom het water het geval is. Zie foto 2.

Met dit plan geef je duidelijk aan waar je moet lopen en het houdt ook een eventuele wegrollende voetbal tegen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Wij hebben dit idee intern besproken.

In het kader de veiligheid is dit pad geen officiele looproute, daarom kunnen wij dit pad ook niet verharden.

Helaas kunnen wij dit idee niet uitvoeren en verplaatsen wij het naar het archief. Vragen kunt u mailen naar: wijkregisseurwest@nijmegen.nl

Dank voor het indienen van uw idee op MijnWijkplan. Een veilige schoolroute is belangrijk! Wij gaan het intern bespreken. Zodra we meer weten komen we erop terug via deze pagina.

Reacties

Idee is ingestuurd op 06-09-2021