Speeltuin

Wij wonen in een nieuwbouw wijk en zouden graag (samen met de buurtbewoners) een speeltuin willen. Er is helaas geen speeltuin in de buurt. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Goedemiddag, ik neem via e-mail contact op met Inge Visser voor een status update.

Dank u wel voor uw idee. We gaan het met de vakinhoudelijk adviseurs bespreken en komen er zo snel mogelijk op terug.

Reacties

Een leuke speeltuin mag je zeker verwachten in deze mooie nieuwe wijk. Er wonen heel veel kinderen en om de grote weg over te moeten steken is geen optie. De ruimte is er perfect voor geschikt. Ruim, overzichtelijk en in het midden van de wijk. Sorry maar wat er nu staat volstaat niet als speelplek, erg zonde van de ruimte. Nu wordt het eerder gebruikt als uitlaatplek voor dieren. Speeltoestellen zullen er netter uitzien en een maatschappelijke functie gaan vervullen in de buurt. Een uitdagende speeltuin hier is heel erg gewenst voor jong en oud, om te vermaken en elkaar te ontmoeten.

Antwoord

Mijn kinderen missen ook een speeltuin in de wijk. Zij geven aan de natuurtuin saai te vinden en er niks mee kunnen, buiten het wilgen hutje om. Er staat te weinig waar de kinderen echt iets aan hebben. Mijn dochter mist ook het echte gras waar ze op kan spelen(picknicken, turnen). Dit wordt ook niet onderhouden waardoor het overwoekert. Ik heb een peuter die graag naar de speeltuin wilt en schoolgaande kinderen die wat te klauteren willen hebben. De skatebaan naast het hof van Nijmegen is GEEN speeltuin waar ze ‘veilig’ kunnen spelen. En onze kinderen spelen ook geen Jeu de boule. In de brief die wij in de buurt hebben ontvangen werd hierom aangegeven dat wij geen speeltuin krijgen.

Antwoord

Ik heb een tijdje geleden met de wijkregisseurs van Dukenburg gesproken over het plaatsen van meer speeltoestellen (tijdens een inloopmoment). Mij is toen gezegd dat er een stop is gezet op het plaatsen van speeltoestellen in Nijmegen. Anders kunnen ze niet alles meer onderhouden. Natuurlijke speeltoestellen vergen geen of bijna geen onderhoud en zijn wel mogelijk. Ze hebben daar al wat van geplaatst in het hofje, maar volgens de wijkregisseurs mogen we ook andere suggesties of aanvullingen aanvragen. Bij voldoende draagvlak worden ze dan geplaatst. Ik heb een document gekregen met de verschillende 'speelaanleidingen' zoals ze het noemen. We zouden daar een plannetje voor kunnen maken. Andere variant die misschien nog mogelijk is, is het verplaatsen van al bestaande speeltoestellen die op een andere plek bijna niet gebruikt worden.

Antwoord

Een natuurlijke speeltuin is mooier, er mag zeker wat meer variatie in zitten. En inderdaad jammer dat de honden overal hun behoefte doen. Echter kan de hond er niets aan doen dat de baasjes te lui zijn om wat verder te lopen. En hun behoefte doen in het bos is wat mij betreft ook geen optie

Antwoord

Als hondenuitlaatplek is de ‘speeltuin’ geslaagd (voor katten ook). Als plek voor kinderen om te spelen slaat het als een tang op een varken.

Antwoord

Heel goed idee om er een echte speeltuin van te maken! We waren erg teleurgesteld toen we de boomstammen en betonblokken zagen. Er wordt niet tot nauwelijks iets mee gedaan door kinderen.

Antwoord

Helemaal mee eens dat er een speeltuin moet komen. De ruimte is er en zou mijn inziens een gemiste kans zijn om hier niet een speeltuin te plaatsen. Zoveel jonge kinderen en bovenal geen alternatief dichtbij, zonder dat je een (grotere) weg over moet steken.

Antwoord

Helemaal mee eens! Voor de kinderen is er niks te doen in de wijk. Het zijn vooral de honden die plassen tegen de groenvoorziening. Heel jammer want er is een bos waar ze hun behoeften kunnen doen. Vind het maar smerig. Dus graag een speeltuin waar honden verboden zijn!

Antwoord

Fijn dat iemand dit gestart heeft! De groenvoorziening wordt voor niks gebruikt. De enige die dit gebruiken zijn de honden die hun behoefte hier doen. Dit had direct door de gemeente gepolst moeten worden waar de wens ligt. Ieder 3e huis heeft een kind! Door middel van een brief werd er aan de wijk meegedeeld dat er gekozen was voor de groenvoorziening zonder ons de vraag te stellen waar de behoefte ligt. Top dit Acelya!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-05-2023