Speelplek Dukaatstraat

In 2022 hebben wij met buurtbewoners gesproken over de invulling van drie speelplekken in de Landbouw- Muntenbuurt: Dukaatstraat, Landbouwstraat, Ploegstraat. Hierop volgend zijn er ontwerpen gemaakt en inmiddels zijn de speelplekken aan de Landbouwstraat en Ploegstraat klaar.

De speelplek aan de Dukaatstraat is nog niet zo ver.  Misschien lijkt het dat hier niet veel gebeurt, maar niks is minder waar. Op deze plek worden nog verschillende onderzoeken gedaan. Dit heeft te maken met de ondergrond. Het asfalt is onderzocht in verband met recycling en er wordt gekeken wat de archeologisch waarde van de ondergrond is. Deze processen nemen helaas veel tijd in beslag.

Ontwerp van de speelplek

Met de informatie die wij tijdens de gesprekken met bewoners hebben opgehaald is een ontwerp gemaakt. Wij zijn erg benieuwd wat u en de kinderen uit de buurt van het ontwerp vinden en daarom vragen wij om een reactie achter te laten onder dit bericht. Dit kan t/m 1 juni 2024.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Dat het groener wordt en minder beton, prima. Maar, de grotere en voetballende kids houden nu haast geen plek meer over. Zoals ik het zie, nog maar een derde van het voetbalveld dat het was? Dan gaan wij (bewoners Dukaatstr. 1-9) vervolgens grote problemen krijgen met de court van de Jorismavo, waar we nu al overlast van hebben op dagen en tijden dat de buurtkinderen daar eigenlijk niet mogen voetballen. Als er straks op het grote pleintje voor hun óók al bijna geen voetbalplek meer overblijft, gaan ze voortaan altijd naar de court van de Jorismavo. En dat kan ik ze dan ook niet kwalijk nemen. Bovendien, dit nieuwe ontwerp ziet er uit alsof meer aan de kleine kinderen is gedacht, terwijl voor hen al 2 gelegenheden zijn in de Dukaatstraat: achter nummers 45-61 aangrenzend aan Goffertbad en ook het speeltuintje tussen Dukaatstraat 2-12 en Guldenstraat. Dit ontwerp vraagt dringend om meer overleg met alle aanwonenden voordat het wordt doorgezet!!

Antwoord

Wij vinden dit in aanzet een prima idee. Helaas zouden er bewoners deelgenoot worden om het idee uit te werken. Dit is in 2022 aangegeven in het gesprek op het plein. Nu ligt er een plan dat waarschijnlijk zo uitgewerkt gaat worden. Graag kom ik met de werkgroep in contact zodat dit grote plan duidelijk met de omwonende cq kinderen besproken kan worden. Denk hierbij aan de beplanting, het sportveld en de bomen die er geplaatst worden.

Antwoord

Helemaal mee eens!

Antwoord

Mooi plan, maar het deel van het voetbalveldje mag voor mij wel iets groter. Voor al die jongetjes en meisjes die graag een balletje trappen> nu is het wel erg minimaal.

Antwoord

Mooi plan. Benieuwd hoe het er in het echt gaat uitzien. Vooral blij met het vergroenen van het plein. Nu is het een betonnen bak.

Antwoord

Het ziet er goed uit, ben heel benieuwd naar de definitieve uitwerking. Even nog over de speelplek achter de woningen aan de dukaatstraat, deze veranderd, er is veel weg gehaald, wat vooral leuk was voor de iets oudere kinderen, helaas is daar niets voor terug gekomen wat voor hen uitdagend is, hopelijk zal het grote plein dit gaan opvangen. Het kleine pleintje is een aantal jaren gelden vergroend, maar dat wordt nu nauwelijks meer gebruikt.

Antwoord

Ideeën is prima, misschien een Idee om bij de basketbalpaal een basketbalnet op de ring geplaats kan worden. Niet een van ketting gemaakte net maar een van touw gemaakte net. Het is prettiger om te basketballen met zo een uitvoering. Al vast bedankt en ben heel nieuwsgierig en blij met deze ontwerp.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-05-2024