Romeinse bloemen en kruidenplanten op het Gebroeders Limburgplein

Het Gebroeders Limburgplein is momenteel een oase van steen. Dat maakt belemmert een goede afwatering, verwarmt de stad en straalt weinig sfeer uit. Het zou mooier zijn om groen aan te planten, en dan wel specifiek Romeinse bloemen en kruidenplanten. Romeins, want dit zijn bloemen en kruidenplanten die vroeger door de Romeinen geïntroduceerd dan wel intensief gebruikt werden.

Zo werken we aan een verbeterde biodiversiteit van Nijmegen en geven we invulling aan het Romeinse erfgoed in de stad. Het meeste erfgoed zit onder de grond; met Romeinse flora maken we bóven de grond ons erfgoed zichtbaar.

Het Gebroeders Limburgplein kan daarmee een mooie stadstuin worden waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt de zintuigen prikkelen met de geuren van de Romeinse bloemen en kruidenplanten.

Als Werkgroep Hortus Civitatis initiëren we diverse interactieve kunst- en educatieprojecten. Onder andere hebben we diverse belevingswandelroutes ontwikkeld, waaronder de Flora Romana-route.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Niek, dank voor het indienen van uw idee. We hebben eerder een idee ontvangen voor het vergroenen van het Gebroeders van Limburgplein. Dit idee kunt u ook op Mijn Wijkplan vinden. We zijn inmiddels in gesprek met bewoners om te bekijken of we het plein kunnen vergroenen. Ik kan u in contact brengen met de initiatiefnemers van het andere idee om te bekijken of we de ideeën samen kunnen brengen. 

Reacties

Idee is ingestuurd op 30-01-2023