Multi functionele speelplaats

Voorstel voor het aanpassen van het huidige voetbalpleintje met tegels en het pad om het pleintje. Lokatie is de speelplek tussen de 10de en 15e straat Hegdambroek en de Weijbroekweg.

Het voorstel is om de tegels van het pleintje te vervangen voor een glade betonnen ondergrond, de goaltjes kunnen blijven staan. Deze locatie kan dan gebruikt worden voor rollerhockey, gewoon hockey, voetbal, skelters, skateboarden, afstandbestuurbaare autootjes, stoepkrijten en allerlei andere activiteiten... eventueel zelfs in de winter watersproeien om een 'kunst' ijsbaan te creëren.

De stoep die nu om het plein gelegd is kan vervangen worden voor een betonnen / asfalt ondergrond. Hier kunnen de kleintjes dan kennismaken met rolschaatsen, rollerbladen of zelfs een wedstrijdje houden op hun loopfiets. Doordat het om een "rondje" gaat kunnen ze eindeloos door gaan zonder in hun spel gestopt te worden.

Het voordeel is dat de kinderen lekker kunnen oefenen, zonder het overige verkeer in de weg te zitten (wat gebeurd als ze op het rode fietspad of op de openbare weg aan de oefen gaan). Daarnaast biedt een gladde ondergrond meer plezier bij kleine wieltjes zoals bij skeelers, rolschaatsen en skateboarden. Tevens is deze plek dan toegankelijker voor minder valide kinderen. Door meegebrachte attributen (net, basket, oid) kan er elke keer een andere invulling worden gegeven. 

De pumptrack is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar, na het oefenen op de nieuw baan kunnen ze doorstromen en hun kwaliteiten uitbreiden. En vanuit het oefenen met rollerhockeyen kunnen ze dan de Nijmegen Devils (ijshockey) gaan versterken.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Super idee en een perfecte plek hiervoor!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 29-01-2024