Plukroute door de Meijhorst

De Meijhorst is een prachtige diverse wijk en een wijk met veel potentie om de leefbaarheid, cohesie en de biodiversiteit te vergroten. Het idee is daarom ontstaan om in de wijk een plukroute uit te zetten. Dit is een route waarin je je van groene plek naar groene plek kan begeven van enkel eetbare, meerjarige gewassen. Maar het betreft geen standaard peren of appels, denk bijvoorbeeld aan de besjes van de olijfwilg, de blaadjes van de Chinese mahonie, of de vruchten van de Nashipeer.

 

Zo verhoog je biodiversiteit, leefbaarheid, het vergoot de kennis van hoe dingen groeien en waar je het voor kunt gebruiken en het zorgt ook nog eens voor een betere waterhuishouding.

 

Maar bovenal is het een manier om mensen in de buurt samen te brengen. Door de mensen in de buurt bij het project te betrekken en hen te laten helpen bij de uitvoeren en onderhoud ervan, zorg je voor meer cohesie in de wijk. Vanuit plukrouteprojecten uit het verleden ia bekend dat mensen zich verbonden en verantwoordelijk blijven voelen, en trots zijn op hun plukroute. Hoe mooi is het als we dat ook in de Meijhorst kunnen realiseren?