Plantenbakken XXL op straat om snelheid te verminderen - overstekende kids die park in willen

Veilig spelen! Dagelijks spelen vele tientallen kinderen uit de buurt 3-10 jr. massaal in het heerlijke park Lentseveld. 2 ongelukken met kinderen die (ogenschijnlijk) veilig overstaken en 2 ongelukken recent die op 't nippertje  konden worden voorkomen, doen beseffen dat alleen de 30 borden op kliko's niet zorgen voor stapvoets rijden rondom dit mooie park. Veiligheid boven alles maar dit gaat keer goed fout met méér dan hersenschudding tot gevolg. Sinds kort spelen ook Basisschool Geldershof en KION regelmatig in het park Lentseveld. Lent is fruitteelt. Om in lijn van de fruitbomen tussen de 6 tot 10 oude grote fruitkisten (met reflectie en/of LED verlichting erop) met boompjes neer te zetten op de weg dienen auto’s nog langzamer door de Balearen en Cantabriestraat te rijden.

Initiatiefnemer
Bas Rossum
Deelnemers
Marije Brand
Inge Rosmalen
Nynke Scholten
Willemijn Derks
Alexander van Snippenberg
Floor van der Linden
Eveliene Vink
Guus Derks
Wouter van der Velde
Marcel Nooijen
Feedback van de gemeente
Reacties
Marcel Nooijen

Goed initiatief! Wij steunen het van ganser harte!

Antwoord
Wouter van der Velde

Verzoek om niet van die lelijke waarschuwings strippen op de hoeken van de bakken te plaatsen. De bak zelf is al imposant en visueel genoeg.

Antwoord
Lyanne Kriekaart

Doen! En voorkomen dat auto's te dicht bij bochten etc kunnen parkeren op de doorgaande straat waardoor overzicht verloren gaat.

Antwoord
Annemiek van herwijnen

Mooi idee !

Antwoord
Alexander van Snippenberg

Ik help graag mee!

Antwoord
Niek Van de Werken

Veiligheid voor alles! Dat dit stuk Lent nog geen woonerf is, waar 15km per uur de max is, is op zijn zachtst gezegd bijzonder. Dat auto's harder dan 30 km/u per uur rijden is ronduit belachelijk. Fruitbomen in bakken is een geweldige eerste stap, woonerf een mooie tweede!

Antwoord
Nynke Scholten

Heel fijn dat hier actie op is ondernomen. Laatst jochie van 3.5 met fietsje bijna op de motorkap, daar word ik nog vaak wakker van dat het minder goed afliep. Veiligheid boven alles maak er soort van woonerf van zo! Ik help wel met onderhoud plantenbak

Antwoord
Jeroen Diks

Top idee!

Antwoord
Anna§ Van Opstal

Ik zou deze plantenbakken heel graag willen! Soms wordt er toch nog erg hard gereden en ik zou me er als moeder beter hij voren als de snelheid geremd moet worden vanwege deze plantenbakken! Onderhoud doe ik graag aan mee

Antwoord
Marije Brand

Educatie v kinderen eerst, maar zeker gevaarlijke situaties soms, voor wat een kindvriendelijke buurt moest zijn... ik help eventueel graag samen met de kinderen met onderhoud vd plantjes!

Antwoord
Alex  Bulat

Top idee! Bewust wording is heel belangrijk, na 2 keer al een aanrijding met een kind bij het park moet er nu actie worden genomen Om de oversteek naar de speeltuin zo veilig mogelijk te maken en 30km per uur is daar een te hoge snelheid...

Antwoord
Kim Kreeftmeijer

Wat een mooi idee! Ik ga ervan uit dat de gemeente dit ook vind!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-07-2020