Picknicktafel(s)

Dag,

op het veld tegenover ons huis bevindt zich een klein slecht onderhouden speeltuintje, een grasveld en een voetbalveld. Het zou een verrijking zijn als er een of meerdere picknicktafels geplaatst zouden kunnen worden. 


het veld ligt te midden van de heidevenstraat , de gouden torrenstraat, de Libellenstraat en de Nijmeegse Kapelstraat. Bewoners van vier verschillende straten zouden hier profijt van kunnen hebben en er zou een mooie uitwisseling kunnen zijn van sociale contacten die er nu weinig zijn. 

 

gr Gina van Slijpe
 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Goed nieuws! 
Bij de speelplek wordt een picknicktafel geplaatst. Zie locatie op het kaartje (rood kruis). Zodra de stemmen zijn geteld voor het winnende ontwerp van de speelplek, dan wordt deze picknicktafel ook ingetekend en geplaatst. 


De gemeente heeft besloten dit idee te gaan uitvoeren maar behoudt het recht om bij overlast de picknicktafel ook weer te verwijderen.

Beste buurtbewoners, 

Er staan 2 ontwerpen voor de speelplek op Mijnwijkplan. U kunt tot 19 juli a.s. stemmen via: 

nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/speelplek-libellenstraat 

Beste buurtbewoners, 

Goed nieuws over het huidige speeltoestel!
Onze collega's van team BOSS (Bewegen: ontmoeten, spelen en sporten) willen afscheid nemen van het verouderde speeltoestel dat er nu staat.

Omwonenden van de speelplek ontvangen binnenkort een brief hierover en kunnen meedenken over een nieuw speeltoestel! Op woensdag 5 juni 2024 om 15.30 uur zijn de collega's van team BOSS aanwezig op de speelplek aan de Libellenstraat.


Eventuele vragen over het speeltoestel kunt u mailen naar: spelen@nijmegen.nl
onder vermelding van: Speelplek Libellenstraat


De wens voor een picknickbank kunt u daar ook kenbaar maken, dan kan dat mee worden genomen in het ontwerp. 

Beste Gina, 

Dank voor het plaatsen van dit idee. Ik neem per mail contact met u op om de wens en mogelijkheden verder te bespreken. 

Reacties

Wat fijn! Veel dank!!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 16-07-2024

Beste Danielle Bensink, We hebben de een wens voor picknicktafels kenbaar gemaakt bij de gemeente tijdens de bespreking van de opties voor een nieuw speeltoestel. Zij gaven echter aan dat we hiervoor een apart voorstel via dit platform dienen te starten. Hoe kunnen we dit nog anders doen dan op deze manier? De wens is namelijk groot en nog niet opgenomen in optie 1 of optie 2 van het nieuwe speeltoestel. Verder heeft het veld 2 delen waarbij een picknickbank bij het voetbalveld ook zeer wenselijk is. We horen graag van u! Met hartelijke groet, Valissa

Antwoord

Beste Valissa, dank voor je berichtje. De wens voor het toevoegen van een picknicktafel/bankje bij de speelplek zal in intern afstemmen met de vakinhoudelijk adviseur. Zodra er nieuws is laat ik het weten.

Antwoord

Heel fijn, dank u wel!

Antwoord

Kan dit samengaan met onderhoud of vervanging van het speeltoestel? Dit toestel past niet goed bij de doelgroep die hier het meest speelt, dat zijn vooral wat oudere kinderen. Het onderhouden van de zandbak kost volgens mij best veel menskracht. Terwijl een natuurspeeltuin met rondom picknicktafels misschien beter past.

Antwoord

Ja top idee!

Antwoord

Leuk idee! Zorgt voor meer levendigheid op het veldje.

Antwoord

Goed idee! Draagt bij aan de verbinding tussen buurtbewoners.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 03-04-2024