Participanten gezocht voor gezamenlijke vergroening

Om de wijk te vergroenen, vraagt de gemeente bewoners zelf met een plan te komen. Ik wil van het perkje in de bocht richting het bejaardentehuis een veld maken met wilde, inheemse bloemen en kruiden. Eventueel met wat elementen van een stadstuin als bloembak, bankje of paadje.
Ik heb hiervoor contact gehad met de stichting NLbloeit, zij helpen met de ontwikkeling en aanleg (als er genoeg steun vanuit de wijk is).

De gemeente vraagt ondersteuning van meerdere bewoners. Het zou dan gaan om hulp bij onderhoud, als ik zelf op vakantie ben bijvoorbeeld. Vind je het prima om een of twee dagen in het jaar te helpen met klein onderhoud?

Laat het weten, dan ga ik met het lijstje naar de gemeente voor een officieel verzoek.

Feedback van de gemeente

Zoals je in het idee al beschreef zijn we benieuwd of het idee door de buurt gedragen wordt. Wellicht zou je Bindkracht10 kunnen benaderen om te helpen met het verzamelen van voldoende draagvlak. Succes!

Hoi Jelle,

Bedankt voor het indienen van je idee.We zullen het binnenkort intern bespreken

Reacties

Mooi initiatief! Vanuit de Groengroep Wolfskuil willen we dit graag extra ondersteunen. Jullie zijn van harte welkom op onze maandelijkse bijeenkomsten in de Wijkfabriek om dit plan verder uit te werken. Ook is er een mogelijkheid voor extra financiele ondersteuning. Op dinsdag 5 maart delen we €500 uit aan mensen om hun wijk te vergroenen. Doen jullie mee? Het evenement vindt plaats bij Gezellig Nijmegen, Ganzenheuvel 56 van 19:00 tot 21:00. Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buurtvergroeners-820138465227?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl

Antwoord

Dag Sjaak, Ik lees je bericht nu pas, dus ik was gisteren niet bij jullie vergadering. Tof dat jullie mij willen helpen met dit plan. Van MijnWijkplan mag ik geen contactgegevens hier plaatsen maar misschien kan de gemeente als ze meelezen mijn mailadres aan je geven, ik zou graag met jullie sparren.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-02-2024