Parken onderhoud

schijnbaar hoort Stadspark Staddijk niet bij Nijmegen. Maar er staan bankjes in het park waarvan je geen gebruik van kan als er niet gemaaid word aangezien er onkruid er hoog door heen groeid zoals brandnetels en bramstruik kunnen deze tussen door wel eens gemaaid kunnen worden met een bosmaaier. mensen die daar komen zouden graag daar even gebruik van willen maken. alvast bedankt.

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

De dar is een aantal weken gestopt met maaien op verzoek van de raad. Door gras minder te maaien krijgt de natuur meer kans. Er kunnen dan veel meer dier- en plantensoorten groeien. En dat is weer goed voor de weerbaarheid van het groen en uiteindelijk onze eigen gezondheid. Ecologisch beheerd gras is namelijk bestendiger tegen klimaatverandering, geeft meer verkoeling en helpt plaaginsecten bestrijden. In de week van 14 juni starten ze weer met maaien. Er wordt binnenkort contact met u opgenomen om uw idee te bespreken.

Reacties

Het staat in de Weezenhof een halve meter hoog. Als je in het centrum gaat maaien die dit dan ook in de Dukenburg. Proef met 2x maaien per jaar is niet acceptabel. Kinderen kunnen niet meer bij de speeltuinen en voetbalvelden komen. Teken vieren hoogtij. Grasaren veroorzaken problemen bij honden. En er ontstaan onveilige verkeerssituaties.

Antwoord

aangezien ik het niet kon aangeven op de lijst onder Staddijk Noord !! ook Aldenhof, Tolhuis en Meijhorst liggen hier op aan gegrensd.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-06-2021