Parkeerplaatsen

Aangezien er steeds meer gezinnen zijn met meer dan 1 auto komt de wijk en de stoepen vol te staan met auto's.
Velen daarvan zijn grote bestelbussen (ZZPérs?), ook zijn er woningen waar de oprit verwijderd is, de garage als hobbyruimte ingericht is, etc. met als gevolg nog meer auto's op de vrije parkeerplaatsen.
Nu er toch nauwelijks meer buiten gespeeld wordt door kinderen zou er extra parkeergelegenheid gecreeerd moeten worden en kan er best wat groen opgeofferd worden, daar heeft de Wellenkamp er best veel van.
Nu staan er vaak zoveel auto's op de stoep, en ook nog zodanig dat je als voetganger de straat op moet om te passeren, toezicht doet er blijkbaar niets aan...
Het zou al veel schelen als men gedwongen wordt hun wagenpark in de eigen voortuin te parkeren indien er plaats voor is, tevens zouden bestelbussen gedwongen moeten worden niet meer in de wijk te parkeren (nemen soms 2 parkeerplaatsen in beslag door hun lengte).

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

In veel wijken in Nijmegen ervaart men parkeerdruk en worden er aanvragen gedaan tot het realiseren van extra parkeerplaatsen. Wanneer u geen eigen oprit/parkeerplek heeft, bent u aangewezen op een parkeerplek in de openbare ruimte. Uitgangspunt is dat 100 meter een acceptabele loopafstand is voor het parkeren van uw eerste auto. We kijken dus niet naar een tweede of derde auto. Het beleid van de gemeente is om geen groen op te offeren voor parkeerplaatsen. Dit is ook vastgelegd in het bestemmingsplan. Daarom kunnen we dit idee niet verder uitwerken en wordt het naar het archief verplaatst. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw wijkregisseur via wijkregisseurlindenholt@nijmegen.nl.

Reacties

Idee is ingestuurd op 11-06-2021