Park en huizen

In lent liggen 2 enorme stukken grond braak. Hierop worden huizen gebouwd. Ik vind het jammer dat er geen groot park komt omringd door huizen en aansluitend een hondenveldje. In dit park kan jong en oud elkaar ontmoeten. Zet er een leuk huisje/ cafeetje neer zodat mensen ook binnen kunnen zitten. Hier kunnen mensen dan thee koffie of iets fris drinken. Geen alcohol. Laat de prijzen laag dus geen echte uitbater. Maar iemand die de verbinding kan maken tussen iedereen.Deze plek zou dan elke dag open moeten zijn zodat mensen er altijd welkom zijn. Hierdoor crieer je een plek waar iedereen kan zijn. En inplaats van groote eengezinswoningen te bouwen zouden we ook kleinere huisje kunnen bouwen voor bejaarde mensen en alleenstaande. Misschien ook wat kleine flatjes voor jongenren die uit huis willen. Als je ze door elkaar laat wonen komt er ook geen troep en heibel. Maak er voor het grootste deel betaalbare huurwoningen van. Als je het hebt over dat we voor elkaar moeten gaan zorgen en meer verbinding moeten zoeken zijn dit de dingen die helpen. Als je zegt er is niemand die daar wil gaan staan iedere dag jawel ik zou dat zo doen. Maar er zullen meer mensen zijn die dit leuk vinden om te doen.

ik weet dat het bestemmingsplan als rond is maar toch wilde ik dit even delen. Misschien kan het nog hè als oudste en groenste gemeente van Nederland. 
Als er interesse is kom ik het graag mondeling toelichten.

met vriendelijke groet 

Jolanda Hazenhoff

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoner,

Dank voor het plaatsen van uw idee. Uw idee leent zich niet voor participatie. Om deze reden verplaatsen wij uw idee naar het archief. Uw reactie sturen wij door naar de desbetreffende collega.

Reacties

Leuk idee, echter vraag ik me af of dit haalbaar is binnen de plannen van de gemeente Nijmegen, ze willen hier max 650 woningen gaan bouwen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 16-11-2023