Opfleuren plantsoen Tolhuis 62 t.h.v. 64

Initiatief om meidoorn en/of (bessen)struiken en bloemen te planten in het plantsoen Tolhuis 62e straat t.h.v. flat Tolhuis 64. De beplanting zal dan mede door de buurt (initiator) worden onderhouden. De gemeente blijft in het plantsoen het groot onderhoud doen.

In de loop der jaren is er veel (bloeiend) groen (vlier) uit het plantsoen verdwenen. Sinds 2010 wordt er om de drie jaar rigoureus gesnoeid en gerooid, zoals afgelopen najaar. Dit is een goed moment om het kleine opschot aan de kant van flat Tolhuis 64 te vervangen door planten die bloemen en vruchten dragen. De grote struiken en bomen blijven staan.

Medewerking en suggesties zijn welkom.

(bijlagen: foto huidige situatie, brief aan omwonenden met foto's)

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

 

Dag Anja, 

Bedankt voor het indienen van dit idee.

Ik heb met de groenopzichter overlegd en neem even contact met je op via de mail.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 03-07-2024

Super initiatief Anje! Het zou fijn zijn om bloemen en bloeiende slinger planten in de struikgewassen te planten om zo alles op te fleuren.Heel veel success.

Antwoord

Leuk dat jullie ook aan eetbaar groen denken, net als de WijkMakerij, missschien kunnen we samenwerken? Ik heb 'verlengeing van de plukroute' erop gezet, al loopt die niet door Tolhuis. We hebben een gesprek met de gemeente aangevraagd. We houden je op de hoogte!

Antwoord

Hoi Anja, Superleuk plan. Misschien vind je het leuk samen te werken met de plannen voor een wijk vol eetbaar groen vanuit de WijkMakerij Dukenburg? We zijn ook bezig met Herbies & More, een project om eetbaar groen te delen met je buren (ga maar eens kijken bij het buurtpakketpunt op de 40e straat, daar kan je ook bordjes krijgen. Hoor graag van je! Hartelijke groet, Carla Onderdelinden

Antwoord

Ik steun je mooie plan. Dan zal het er ook veel beter gaan uitzien en is goed voor de diversiteit. Zou ook fijn zijn als het rigoureuze snoeien gestroomlijnder verloopt

Antwoord

Een prima initiatief wat wij van harte ondersteunen. Ook hoop ik dat de braamstruiken beter worden weggehaald zodat de geparkeerde auto`s niet te ver op straat komen te staan en er zelfs over het trottoir wordt gereden.

Antwoord

Het is een mooi initiatief, ik sta daar zeker achter. Zelf kan ik er weinig aan bijdragen, maar wil het graag ondersteunen. Heel veel succes Ahmed

Antwoord

Het is een mooi initiatief, ik sta daar zeker achter dat de mogelijkheid er kan zijn om het een mooi aanzien te kunnen geven. Zelf kan ik er weinig aan bijdragen, maar wil het graag ondersteunen. Heel veel succes!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-04-2024