Maaien van het gras

Hallo zouden in de groenstroken aan de streekweg tenmiste de voetpaden vrij gemaaid kunnen worden en dan aan beide kanten een halve meter vrij dan kan de rest groeien en is het tenminste weer toegankelijk 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

De dar is een aantal weken gestopt met maaien op verzoek van de raad. Door gras minder te maaien krijgt de natuur meer kans. Er kunnen dan veel meer dier- en plantensoorten groeien. En dat is weer goed voor de weerbaarheid van het groen en uiteindelijk onze eigen gezondheid. Ecologisch beheerd gras is namelijk bestendiger tegen klimaatverandering, geeft meer verkoeling en helpt plaaginsecten bestrijden. In de week van 14 juni starten ze weer met maaien. Er wordt binnenkort contact met u opgenomen om uw idee te bespreken.

Reacties

Idem hier op de 14e straat. Kinderen kunnen niet eens meer spelen op het speelveld wat vorig jaar is aangelegd! Ik ben een groot voorstander van beperkter maaien, maar nu is het wel erg uit de hand aan het lopen. Leefbaarheid gaat op deze manier hier achteruit. Kan de gemeente niet een mailen maken zodat er zowel ruimte voor de bewoners is als meer groen en bloemen voor de broodnodige insecten? In mijn ogen is er nu maar aan een partij gedacht.

Antwoord

mailen = maaiplan

Antwoord

Hetzelfde probleem als het grasveld in de 34/35e straat. Het groeit allemaal te hard. Looppaden zijn onbegaanbaar. Waarom niet in het midden hoger gras en rondom korter. In Weezenhof bij de kruising zag ik dit ook al. Ik heb er al meerdere keren om gevraagd, maar krijg geen antwoord waarom dat niet mogelijk is.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-06-2021