Maaien grasveld 11e straat

Op het pleintje voor onze woningen ligt een grasveld. Daarop staat een picknick tafel waar voorheen goed gebruik van gemaakt werd. Nu met het maaibeleid is het geen doen om bij deze tafel te komen. Jammer hoor. Zou graag zien dat dit veldje werd gemaaid. Zodat buurtbewoners elkaar weer kunnen ontmoeten. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

De dar is een aantal weken gestopt met maaien op verzoek van de raad. Door gras minder te maaien krijgt de natuur meer kans. Er kunnen dan veel meer dier- en plantensoorten groeien. En dat is weer goed voor de weerbaarheid van het groen en uiteindelijk onze eigen gezondheid. Ecologisch beheerd gras is namelijk bestendiger tegen klimaatverandering, geeft meer verkoeling en helpt plaaginsecten bestrijden. In de week van 14 juni starten ze weer met maaien. Er wordt binnenkort contact met u opgenomen om uw idee te bespreken.

Reacties

Inderdaad! Hetzelfde geldt voor het veld naast het speeltuintje aan het einde van de 20e straat. Dit veldje wordt veel door kinderen en hun ouders gebruikt, maat een potje voetballen of frisbeen is nu geen optie meer, het gras komt tot boven je knieën... Wat mij betreft mag dit gewoon gemaaid worden. Daarentegen zijn de bermen naast de toegangswegen wel erg mooi nu het wat hoger staat. Daar staat het niemand in de weg en het trekt veel bijen en vlinders aan. Dat is heel erg mooi!

Antwoord

Het is dit jaar een drama met het gras. Het gras staat veel te hoog, het ziet er niet uit, kijk normaal leuk van me af, maar nu zie ik alleen maar sprieten gras en onkruid. Door dit beleid ontstaan er onveilige verkeerssituaties. Ziet als autobestuurder geen fietsers aankomen of als fietser geen auto. Snap niet dat het zover moet komen. Tijd voor de maaier!!!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-06-2021