Maai zorgvuldig en met mate

Vanaf medio juni zal er weer gemaaid worden, mooi! Veel plekken zijn er aan toe. Toch zou ik willen vragen om met mate te maaien en alleen waar het nodig is (speelvelden, wandelpaden, picknickplekken, bermen als dat nodig is voor verkeersveiligheid). Er zijn namelijk ook genoeg plekken waar maaien niet noodzakelijk is, waar de vlinders en bijen volop terug te vinden zijn en waar de natuur floreert. Diverse stroken staan nu vol met wilde bloemen (denk aan de middenberm richting de universiteit). Of de kleine parkjes langs het spoor (oude groenewoudseweg en verlengde groenestraat). De stad wordt steeds groener, tegels maken plaats voor groen en dat is een ontzettend mooie ontwikkeling.

Wildgroei moet uiteraard voorkomen worden, maar geef natuur ook de ruimte binnen in de stad. Maai zorgvuldig en met mate. Maai waar het nodig is, laat natuur zichzelf zijn waar het kan.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank voor het plaatsen van uw idee. Uw idee leent zich niet voor participatie. Het is een reactie op onze werkwijze. Om deze reden verplaatsen wij uw idee naar het archief. Uw reactie sturen wij door aan onze vakinhoudelijke collega's. Van hen krijgt u een antwoord.

Reacties

Voorheen werden in Meijhorst de grote grasvlakten bij de appartementencomplexen platgemaaid tot de kale bodem. Sinds enige tijd wordt dit minder gedaan en het wordt steeds groener. Ook las ik het initiatief om in de grasvlakten veel bloemen te zaaien. Wij zijn daar helemaal mee eens en ik zal nagaan waarmee wij kunnen helpen.

Antwoord

Langs het Maas-Waal-kanaal (tussen de Graafse brug en de "Anac" brug) is een honden losloop gebied. Het gras staat er bijna 1,5 meter hoog, de honden kunnen nauwelijks los lopen en/of komen regelmatig met teken thuis. Ook voor hooikoorts-patienten zoals ik is het uitlaten van de honden een dagelijkse marteling. Jullie claimen groen bezig te zijn maar daar zie ik later in het jaar niets meer van terug als men met al die vervuilende op benzine aangedreven zagen, strimmers, bladblazers enz. bezig is... Het stikt langs het kanaal wel van de muggen, bijen en andere insecten zie je er nauwelijks, dus dat gras heeft geen toegevoegde waarde m.i.... Ik heb 3 honden, ik betaal per jaar dus bijna €500 aan hondenbelasting, ik zou daar graag iets voor terug zien. Elk jaar wordt/werd een week of 2 vóór de zomerfeesten pas gemaaid, is dat omdat het er dan ineens netjes uit moet zien? Wij voelen ons knap in de steek gelaten door de gemeente...

Antwoord

De gemeente Nijmegen moet zich kapot schamen. Verpaupering van de wijken, er gebeuren meer ongelukken en de kinderen kunnen bergen meer spelen.Heb meerdere malen geklaagd en ben zelfs de gemeente werf binnen gelopen maar er zitten weer 1 of 2 van die linkse rakkers in de gemeenteraad die beslissen wat er gebeurt in de wijken.Echt slecht dit

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-06-2021