Kunstgrasveldje (o.a. hockey) Nijmegen West

Er spelen steeds meer kinderen hockey in Nijmegen West maar er is nergens een veldje om te oefenen en lekker samen te spelen. In het Distelpark is een speeltoestel, een schommel, skatebaan en een (niet afgebakend) voetbalveldje. Dit laatste nodigt al niet echt uit om te voetballen. En hockey kun je hier niet spelen. Dit kan bijvoorbeeld wel op het kunstgrasveldje aan de Pomonastraat; dit is ook zeer populair daar en trekt veel spelende kinderen. Echter voor de kinderen aan de andere kant van de Wolfkuilseweg is dit te ver en niet veilig ivm oversteken. 
Daarom zou een veldje in het Distelpark perfect zijn!  Er is ruimte genoeg in het park. Of op het grote grasveld voor het complex van Insulinde, op de hoek van de Voostadslaan en de Schependomlaan. Dit grasveld wordt echt nooit gebruikt. Terwijl dit zoveel mogelijkheden biedt voor alle kinderen uit deze wijk. En het biedt tegelijkertijd ook vermaak voor de senioren die daar wonen. 
 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Ik heb uw idee besproken met de afdeling die gaat over het inrichten van speelplekken> Vanuit hen is er op dit moment geen noodzaak of geld om een extra veld aan te leggen op deze locatie. Het speellandschap is voor nu op orde. Wel nemen zij deze wens mee op het moment dat ze met de wijkaanpak Nieuw-West aan de slag gaan.(Het hele speellandschap in de stad wordt aangepakt - de aanpak gaat van wijk tot wijk. Nijmegen Nieuw-West is nu nog niet aan de buurt). Het Distelpark wordt nog wel aangepakt. Zsm zal de gemeente bewoners met wie in het verleden al gesproken is (en andere belangstellenden) weer uitnodigen om de aanpak weer op te pakken.  

Bedankt voor uw idee. Ik heb uw idee gelezen en zal het bespreken. Ik kom er op terug via Mijnwijkplan. Met vriendelijke groet Peter van Zanten wijkregie fysiek Nieuw West 

Reacties

Wellicht kan dit idee ook gecombineerd worden met het idee om het voetbalveldje in het distelpark aan te pakken (idee van sep 2023). Een omheind kunstgrasveldje is voor dat idee ook een perfecte oplossing.

Antwoord

Heel goed idee. De wijk wordt steeds jonger en daar mag nog wel meer naar worden gekeken. Het grote grasveld voor het complex van Insulinde lijkt me ook heel leuk voor de mensen die daar wonen. Hebben ze gelijk wat vermaak.

Antwoord

Super goed idee. Nu wordt er veel gehockeyt op het veldje bij de Pomonastraat wat er niet is geschikt voor is (en te ver vanuit Tweede Oude Heselaan). Dit zal Een stuk veiliger zijn.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-04-2024