Kindvriendelijke wijk - extra bebording

De grote boel, een kindvriendelijke wijk?

We laten meer dan ooit onze bestellingen en boodschappen bezorgen, waarschijnlijk rijden er meer bestelbusjes door onze wijk dan bij de inrichting bedacht was.

En in drukke tijden is het lastig om je aan de maximum snelheid te houden. Het valt me op dat bezorgers, maar natuurlijk ook wijkbewoners, door de wijk lijken te vliegen. En dat terwijl hier zo enorm veel jonge kinderen opgroeien. 

Daarom zou meer herinnering hieraan heel gewenst zijn. Er is een heel mooi pakket beschikbaar van Dick Bruna. We hebben hier slechts 1 van in onze wijk (bij de Dick Bruna straat). Maar dit zou niet misstaan op meerdere plekken in de wijk. Zeker langs de oversteekpuntjes van bijvoorbeeld de 'racebaan' Grote Boel-Simone de Beauvoirstraat. 

De Grote Boel lijkt namelijk soms wel een racebaan. Laten we de wijk weer écht kindvriendelijk te maken door extra vaak te attenderen op de max. snelheid én de hoeveelheid jonge kinderen in de wijk.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoner,

Hartelijk dank voor het indienen van een idee op MijnWijkplan! Het idee is intern besproken met de afdeling verkeer. De initiatiefnemer en deelnemer zullen per e-mail een inhoudelijke reactie ontvangen. Op MijnWijkplan wordt dit idee gearchiveerd.

Reacties

Idee is ingestuurd op 20-08-2022