Informatiebord voor Spoorkuil

Er is een bord nodig bij de ingang van de Spoorkuil met informatie over het gebied: welke bijzondere planten en dieren er voorkomen, maar vooral ook hoe de Spoorkuil gebruikt kan worden en wat de spelregels zijn: welk deel is voor sporters en kinderen, welk deel is voor loslopende honden. Het informatiebord kan ook gebruikt worden voor mededelingen van de vrijwillige onderhoudsgroep, bijvoorbeeld wanneer er een schoonmaak of een snoeidag is. De aanwezigheid van het bord helpt om de betrokkenheid van bewoners bij de Spoorkuil te vergroten en nog beter zorg te dragen voor een schone en veilige plek.

Bij het Groene Perron langs het spoor naar Heyendaal staat een informatiebord over het gebiedje, als onderdeel van de Groene Corridor. Precies zo'n bord willen we ook graag bij de ingang van de Spoorkuil Willemskwartier. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Graag ook duidelijkheid waar honden uitlaten en waar niet ivm speelruimte en recreatie . Nu vaak overal hondenpoep en helaas geen optie om zonder hond plezier te hebben

Antwoord

De onduidelijkheid over wat waar mag is een van de redenen waarom zo'n bord welkom is.

Antwoord

Werkgroep 'Hortus Civitatis' heeft in het stadspark 'Groene perron' het betreffende informatie bord omgetoverd tot een Wilde Bijenkasteel als kabinet van de soorten. Zie persbericht op (Into- Nijmegen en op de website Nijmegen Oost. Jullie zijn welkom !

Antwoord

Wellicht ten overvloede, we hebben bij elke ingang van de Spoorkuil zo’n bord nodig. Dus 3 in totaal. Het is ook belangrijk dat we daar aangeven dat mensen er geen eten moeten neergooien en er niet hun behoefte moeten doen, omdat honden dit kunnen eten. Precies hierdoor is onlangs een hond vergiftigd en hij is er aan overleden. Dat mag nooit meer gebeuren!

Antwoord

Heel goed idee en hard nodig! Top!

Antwoord

Hoe meer mensen snappen dat de spoorkuil hoort bij onze eigen directe leefomgeving. En wij alle samen er voor kunnen zorgen en er blijvend van kunnen genieten: hoe beter het kan worden.

Antwoord

Mooi bord! Graag plaatsen

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-02-2024