Hondenpoepvrije speel-/klimtuin

Ik wordt gek van alle loslopende honden en hondenpoep in lindenholt.

Onze kinderen kunnen nergens veilig spelen in 't broek. We hebben een grote grasveld waar 2 doeltjes staan. Maar door alle hondenpoep wordt hier niet gespeelt. Er staat ook een kleine speeltuin maar dit is eigenlijk te klein.
Mijn voorstel is om de doeltjes weg te halen en hier een speel/klimtuin te plaatsen.

Wat belangrijk is dat het veilig en kindvriendelijk is! Graag een lage hek van 120cm die het speelgebied afsluit zodat er geen loslopende honden kunnen komen. Hierbij moet er ook een hondenverbod komen voor het speelveldje. Ook niet aan de lijn!

Initiatiefnemer
Rene Koenders
Deelnemers
ron velema
guney akagunduz
ugur yuksel
Michel Klaarbeek
Feedback van de gemeente
Jeannette Stevens

Beste mensen, het idee voor een hondenpoepvrije speeplek is in de uitwerkfase gezet. In deze fase wordt het idee uitgewerkt tot een concreet plan. Hoe zou de speeplek er volgens jullie uit moeten zien? is het een idee om in plaats van een hekwerk een haag als omheining te plaatsen? Wat vindt u?

Jeannette Stevens

In korte tijd zijn er veel reacties en ondersteuning voor dit idee. Het idee wordt eind deze week verplaatst naar de volgende module: "uitwerking". Daar kunt u het idee blijven volgen.

Jeannette Stevens

Een mooie gelegenheid vind ik om een dringend beroep te doen op degene die de honden uitlaten: ruim de uitwerpselen van uw hond op! met name op de speelvelden en in de speelplekken!! de bestaande speelplek zal bekeken worden op de mogelijkheden tot aanpassingen. ik hoor graag van de kinderen uit de buurt wat zij hier willen doen!

Reacties
Maryse Slingerland

Door een misverstand heeft dit idee te lang bij de gemeente stil gelegen. Ik ben benaderd door 1 van de deelnemers van dit idee met het verzoek om dit idee verder uit te werken. We hebben een afspraak gemaakt om de situatie en het idee te bespreken op 6 november a.s. van 16.00 tot 17.00 uur bij het speeltuintje.

Antwoord
general.deleted user

Ik denk dat speeltuin Het Genestetje in de willemskwartier wel een heel mooi voorbeeld is van hoe een speeltuin eruit moet zien. Deze zien we graag terug in een speeltuin in de wedesteinbroek-leuvensbroek

Antwoord
Rene Koenders

Buurtgenoten zijn zeer blij met dit project!

Antwoord
Rene Koenders

Hallo Jeanette, Ik heb je vraag met een aantal buurtgenoten besproken. -Hekwerk. Dit omdat je als ouder dan op een afstand op de speelplaats kan kijken. -Rooster op de grond bij de ingang zodat honden de speelplaats niet kunnen betreden + bord verboden voor honden. -Iets van een draaipoortje zodat er geen fietsen of scooters het speelveld op kunnen. -Bij de ingang een fietsenrek -Geen zitplaatsen (hiermee voorkom je hangjeugd op het veldje) -Geen zand maar een combi van gras, houtsnippers en rubberen tegels. -Geen voetbal veldje -Voldoende speeltoestellen voor jong en oud. -Geen zandbak (we vinden regelmatig glas in het zand)

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 24-04-2018
Remi Kloppers

Gisteren met de kids buiten geweest. Ben zo boos thuis gekomen. Ze kunnen echt nergens normaal spelen. Overal poep en glas!

Antwoord
Danick Smit

Eindelijk een leuk plekje voor onze kinderen en kleinkinderen!

Antwoord
NIels Arends

Lijkt me een heel goed idee! Beetje krom hoe het nu gaat. Kinderen gaan op straat spelen, waar autos rijden, omdat er echt letterlijk overal poep ligt en honden loslopen. Speelveld met een hekje eromheen zou geweldig zijn!

Antwoord
Merlijn kiel

Ik denk dat dit wel iets is wat prio moet krijgen. Opfleuren van het winkelcentrum is leuk. Maar voor mij gaan kinderen toch echt wel altijd voor!

Antwoord
Michel Klaarbeek

Mee eens dat er een wat grotere speelveld moet komen. Alles wat er nu in de lindenholt staat is per locatie net te klein.

Antwoord
Riet Kessels

Goed idee! Het is nu ook echt onhandig dat de ondergrond van de huidige speeltoestellen zand is.. Het is in nederland 50% van de tijd nat.. spelen op nat zand is niet fijn. Tegels van rubben en gras zou veel beter zijn!

Antwoord
Michel  Bongers

Goed idee! Mijn kleinzoon is daar een keer gebeten door een loslopende hond. Sindsdien hou ik mijn kleinkinderen thuis. Dit is echt jammer. Kinderen horen buiten te spelen. Geef onze kinderen hun speeltuimte terug!

Antwoord
ron velema

@jeannette stevens. Denkt u nu echt dat "een dringend beroep doen" ook maar iets zal gaan veranderen aan de houding van de meeste hondenbezitters? Ik ben bang dat alleen (veel) strenger toezicht wat uit zal gaan richten. Misschien bekostigen door de hondenbelasting te verhogen?

Antwoord
kim mous

@jeannette stevens. Mijn kinderen willen graag een schone en veilige speelplek in de buurt. In de wijk zit er niets fatsoenlijks.. dit terwijl we er veel ruimte voor hebben. Zonde! Tevens missen ze zo sociaal contact in een speeltuin. Kijk bijvoorbeeld naar de wolfskuil,heseveld,waterkwartier. Hebben allemaal een mmoie speeltuin.. hier komen de kinderen uit d ebuur op af!

Antwoord
Michel  Bongers

Ik ben het helemaal met u eens. Mijn kleinkinderen spelen hierdoor niet met andere kinderen uit de buurt.

Antwoord
renie arts

goed plan, maar ik vraag me af of er wel gebruik gemaakt wordt van dit speeltuintje. Kom er dagelijks langs en zie weinig kinderen buiten spelen, nu niet en ook in de andere maanden van het jaar niet. Maar wat mij betreft , goed idee. Vooral het hek om het speelveld zie ik wel zitten.. zou ook mogen voor een groot hondenveld waar de honden ongestoord kunnen rennen zonder anderen mensen lastig te vallen.

Antwoord
kim mous

Mijn kids komen er niet omdat er honden loslopen, er te weinig speeltoestel staan en de ondergrond van zand is. Als het een beetje nat is dan kunnen ze al niet spelen.

Antwoord
luuk Mus

Veel groen in lindenholt.. ook heel veel poep!

Antwoord
general.deleted user

Ja top idee! Er zijn heel veel kleine speeltuintjes die echt veel te klein zijn voor kinderen. Die zijn erg snel uitgekeken als er meer 3 speeltoestellen staan.

Antwoord
Michel  Bongers

Inderdaad. 3 is echt te weinig. Zet er op zn minst 10-20 kleine en grote speeltoestellen neer

Antwoord
renie arts

en wat doen we dan met de schommels die regelmatig te hoog hangen door de jongeren omhoog geslingerd?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-02-2018