honden losloop plaats

Goede middag wij hebben een groot aantal honden in de buurt groot en klein wat graag met elkaar speelt echter moet dit altijd aan de riem (maar dat gaat niet echt soepel) omdat  wij geen losloop gebied in de wijk hebben vandaar onze vraag er ligt een grasveldje ter hoogte van pe hawinkelsstraat 34 wat doorloopt naar nr 100 zou de gemeente hier iets voor ons en onze honden voor kunnen betekenen en hier een losloop gebied van kunnen maken.

mvg Silvia Westerik

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

We hebben uw idee intern besproken.

Bij voldoende draagvlak vanuit de wijk is het wel mogelijk om de HUP te vergroten.

Het is helaas niet mogelijk om het grasveld om te vormen naar een hondenlosloopgebied.

Wilt u de HUP laten vergroten dan is het belangrijk dat dit idee ondersteund wordt door de wijk/wijkbewoners. Dit kunt u doen door buurtgenoten door te verwijzen naar Mijn Wijkplan. Zij kunnen dit idee ondersteunen door op het ‘hartje’ te klikken.

De inhoudelijk adviseur en ik komen ook graag op locatie kijken om met u en eventueel andere bewoners in gesprek te gaan over dit idee. Wilt u uw contactgegevens mailen naar: wijkregisseurwest@nijmegen.nl?

Succes en hopelijk tot gauw!

Dank voor het plaatsen van uw idee!

We gaan uw idee intern bespreken met de vakinhoudelijk adviseur. 

Reacties

Hallo allemaal, Ik vraag me af of iedereen op de hoogte is van het feit dat er overlast wordt ervaren van de nu loslopende honden op het veld. Meerdere kinderen en volwassen willen niet meer over het grasveld omdat ze achterna gezeten zijn door loslopende honden. Recent zijn daar appjes over gestuurd in de buurtpreventie-app. Daar is voorgesteld elkaar hier op aan te spreken. Dus bij deze. Zoals geconstateerd is het geen hondenlosloopgebied. Als de hup te klein is om honden goed los te laten lopen dan stel ik voor dat jullie met de gemeente onderzoeken of het vergroten hiervan een oplossing zou kunnen zijn. Overigens is er bovenaan aan de Dennenstraat een grotere hup volgens mij. En het vriendelijke verzoek jullie honden niet los te laten lopen op het grasveld zodat alle buurtbewoners zich veilig voelen op het grasveld.

Antwoord

Als ik dit lees: "Het is helaas niet mogelijk om het grasveld om te vormen naar een hondenlosloopgebied", dan vraag ik me verdrietig en boos af, waarom wij een idee indienen ondersteund met argumenten, terwijl de gemeente het aandurft om te reageren zonder enige argumenten? Het idee van het vergroten van de HUP, geeft aan dat de gemeente geen enkel benul heeft van de natuurlijke behoeften (en m.i. rechten) van honden. Heel erg jammer.

Antwoord

Het is inderdaad heel vreemd om zonder argumenten dit antwoord te krijgen van de gemeente,ik ben ook benieuwd hoe ze het vergroten van de HUP voor zich zien aangezien het omringd is door bomen??

Antwoord

Persoonlijk zou ik geen moeite steken in het onderzoek naar het vergroten van de HUP. Ook al wordt de HUP twee of drie keer zo groot, honden kunnen daarin niet rennen en spelen.... tenzij het hekwerk rondom het hele veld komt.

Antwoord

Beau, Ollie, Saartje, Baily, Chuck, Hugo, Mac, Quin, Toby, Babs, Scotty, Luka, Yonce, Tje-tje, Snickers, Snoopy, Beertje, Bram, Sep, Floor, Pip, Boyke, Burke, Otis, Sammie en Snowy zijn honden die dagelijks snuffelen, wandelen, rennen en spelen op dit veldje. Dit is een hele fijne plek daarvoor, want er is geen gevaarlijke weg naast het veld, dus het is een heel goed idee om hier een officieel losloopveldje van te maken...

Antwoord

Drie á vier keer per dag loop ik met onze hond over dit veldje. Honden moeten rennen, spelen en snuffelen. Dat is van groot belang voor hun gezondheid. Volgens de gemeenteregels mogen honden hier niet los. Als het ergens VEILIG kan dan is het hier. In de wijde omgeving mogen honden niet los. Dat is echt niet OK. Als de gemeente hart heeft voor dierenwelzijn dan zetten jullie hier een bordje 'losloopgebied' neer. De hondenbezitters in de wijk houden het veld altijd netjes. Nog een vriendelijk verzoek: al jaren doen verschillende mensen een verzoek om na de herfst het gevallen blad van het veld op te ruimen, maar dat gebeurt steeds niet, met als gevolg dat er op een deel van het grasveld geen gras meer is te bekennen. Mijn verzoek : Gemeente Nijmegen, zorg beter voor het groen en het dierenwelzijn. Ik steun dit idee van harte (en woon één straat van het veldje, maar kan vanwege grensregels niet officieel stemmen?????)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-10-2023