Herinrichting Kerkpad

Het voorste deel van het kerkpad is toe aan een vergroening/vernieuwing. Dit gedeelte van Hees/Heseveld past niet meer bij deze tijd en zou vergroend moeten worden zoals bijvoorbeeld ook de perzikstraat is aangepakt. De brede straat nodigt nu uit tot hard rijden, met name door sluipverkeer dat richting planetenstraat gaat. Graag zouden we zien dat er voor in de straat een drempel komt om hardrijdend verkeer te voorkomen. De straat versmallen, groene parkeerplaatsen en perkjes in plaats van een brede straat kan er voor zorgen dat er meer groen in de straat komt, wat nu geheel afwezig is in de publieke ruimte. In de bijlagen het voorbeeld van de inrichting van de perzikstraat die ook toepasbaar zou kunnen zijn op het Kerkpad.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Roel Aben,

Bedankt voor uw bericht!

Het herinrichten van de openbare ruimte valt onder grootonderhoud en is geen idee/wens die wij vanuit Mijn Wijkplan kunnen uitvoeren. De vakinhoudelijke adviseurs bepalen dit op basis van onderzoeken.
Op dit moment hebben wij geen grootonderhoud op de planning staan voor het Kerkpad.

In uw bericht benoemt u ook de verkeersveiligheid in uw straat. Verkeersveiligheid is belangrijk. De gemeente Nijmegen bespreek verkeersvragen altijd in het verkeersoverleg. Deze vragen kunnen wij niet vanuit Mijn Wijkplan behandelen.

Vanuit Mijn Wijkplan willen wij wel graag met u in gesprek gaan over vergroening van het Kerkpad.

Om deze reden wil ik u vragen om uw vraag te mailen naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl. Wij nemen vervolgens contact met u op en zorgen ervoor dat uw vragen bij de juiste persoon terechtkomt.

Wij houden graag via de mail contact met u.

Alvast bedankt!

Reacties

Goed idee om de straat te vergroenen. Een eventuele verkeersdrempel vraagt eerst wel nader onderzoek naar evt trillingen in huis.

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Goed plan! Meer groen is goed voor de biodiversiteit en past qua beeld ook beter bij de omliggende straten die al zijn verbeterd (Schependomlaan/Perzikstraat etc.) Daarnaast ook fijn dat de verkeerssituatie hiermee veiliger wordt voor de kinderen. Een drempel aan het begin van de straat zou ook van toegevoegde waarde kunnen zijn tegen auto's die door de straat scheuren.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 16-12-2021