Hazenkampseweg tussen Dobbelmannweg en Wezenlaan

Kan het wegdek niet worden verbeterd als er nog budget over is? Het wegdek is op verschillende plekken een soort van tijdelijk gerepareerd, maar de plassen staan erin en eigenlijk is het geen gezicht. Zeker niet als je vanaf de richting Hatertseweg komt en dat deel van de Hazenkampseweg al jaren geleden netjes is gerenoveerd. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie gemeente op 02-02-2022

Dit deel van de Hazenkampseweg is één van de vele woonstraten in Nijmegen waarvan het asfalt aan vervanging toe is.  De weg is gedateerd, maar nog wel veilig en functioneel.

Het vervangen van oude woonstraten pakken we wijkgericht aan. Dit houdt in dat wijken om beurten worden aangepakt. Zo is de Kolpingbuurt nu afgerond, zijn de werkzaamheden in de Jerusalembuurt in Heseveld in volle gang, en daarna is de Kanunnikbuurt in Brakkenstein aan de beurt.

Het inplannen van groot onderhoud aan woonstraten zoals de Hazenkampseweg is bijvoorbeeld afhankelijk van het beschikbare budget, de combinatiemogelijkheid met rioolvervanging en werken van derden (denk aan nutsbedrijven, energietransitie).

De Hazenkampseweg staat nu nog niet ingepland voor groot onderhoud. In de toekomst wordt ook deze weg zeker opgeknapt. Over de termijn kunnen we nu nog geen uitspraken doen, omdat dit van veel factoren afhankelijk is.

U kunt voor vragen en opmerkingen altijd mailen naar wijkregisseurmidden@nijmegen.nl.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, 

Hartelijk dank voor het indienen van dit idee en uw betrokkenheid bij de openbare ruimte! Ik post het antwoord van de inhoudsdeskundige hiernaast onder het idee. Omdat het idee zich niet leent voor participatie, wordt deze over 14 dagen gearchiveerd.

Reacties

Enkele jaren geleden dit onderwerp ook ter sprake gebracht met de nodige steun. WOZ gaat omhoog en alles hieraan gekoppeld maar het blijft stil vanuit de gemeente. Het zou zeker mooi zijn als het wegdek vanaf de Hazenkampseweg nr. 1 doorgestrokken zou worden naar de Wezenlaan.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 12-10-2021