Groen schoolplein IKC de Wieken

Een grote stenen vlakte met een paar speeltoestellen als schoolplein is toch niet meer van deze tijd? 

Directie, docenten en een club van betrokken ouders werkt samen met de kinderen aan een nieuw schoolplein. Een groen, fantasierijk en inspirerend schoolplein, waar kinderen van alle leeftijden tijdens én na schooltijd kunnen spelen en leren.

We werken nu aan een plan en zoeken op verschillende manieren geld om het plan uit te voeren. Zo organiseren de leerlingen van de Wiekenraad een sponsordag, waar de hele buurt welkom is. Ook zoeken we hulp van subsidies en fondsen én van de gemeente Nijmegen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Goed idee!

Antwoord

Heel goed plan! Het is een prachtige plek die zich hier goed voor leent. Hoe meer groen hoe beter. Fijn spelen met takjes, blaadjes en steentjes i.p.v. een PlayStation controller!

Antwoord

Wat een goed idee! Er liggen mooie plannen, hopelijk lukt het deze te realiseren, dat gun ik alle kinderen die op IKC De Wieken zitten en alle buurtkinderen. Het schoolplein zal dan hopelijk ook koeler aanvoelen in warme zomers.

Antwoord

Top plan! Een parel voor de jonge jeugd van de Wolfskuil. Ontmoeten , bewegen, verbinden en vooral buiten lol maken .

Antwoord

Hoe leuk zou dat zijn! Hees heeft al een vergelijkbaar speelplein, waar ook buiten schooltijd goed gebruik van wordt gemaakt. Dat verdient de ‘kuul’ ook! Stimuleert buitenspelen, creativiteit ipv schermtijd ;)

Antwoord

Een heel goed initiatief dat ik van harte ondersteun. Belangrijk voor de fysieke én mentale gezondheid van de schoolgaande kinderen uit onze buurt, zoals bijvoorbeeld recent beschreven in dit artikel: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/hoe-meer-groen-rond-de-school-hoe-beter-de-mentale-gezondheid-van-kinderen~bb26af89/?utm_source=clipboard_internal&utm_medium=referral

Antwoord

De werkgroep zou graag met de wijkregisseur in gesprek over het groene schoolplein, en ook over de mogelijkheid om bijvoorbeeld het grasveldje achter het schoolplein in de plannen te betrekken. Dat wordt nu vooral gebruikt als hondenpoepveld, waardoor het niet fijn spelen is en er eigenlijk geen gebruik van wordt gemaakt. Kunnen we een afspraak maken?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-02-2024