Gemeentetuin uitbreiden tegen fout parkeren

Op deze plek aan de Vinkegas (Benedenstad) stonden altijd 2 gft bakken, deze zijn vorige jaar verplaatst. Sinds dat moment zijn automobilisten deze plek als parkeerplek gaan gebruiken. Maar deze plek is niet geschikt als parkeerplek, hij is veel te klein! Automobilisten zetten hun wielen in de gemeentetuin. Maar grotere auto's blokkeren het pad wat er loopt en soms zelfs de uitgangen van de bewoners. Een bewoonster kan soms niet met haar scootmobiel weg omdat ze er niet door kan. Ook met de kinderwagen, fiets of scooter is er maar weinig ruimte. 

Met het parkeren op deze plek is ook al diverse malen over het net aangelegde tuintje gereden en laatst het muurtje geraakt die helemaal is afgebrokkeld. 

Behalve dat bewoners er zelf niet doorheen kunnen, is dit ook een onveilige situatie in geval van nood, want ook hulpdiensten kunnen er zo niet doorheen!

De handhaving komt vaker controleren en auto's krijgen een bekeuring, maar er blijven nog steeds auto's parkeren (de foto's zijn van deze ochtend). 

Dus als oplossing wil ik aandragen om de gemeentetuin iets uit te breiden. Zo kan er niemand parkeren en hebben we weer een beetje extra groen erbij. Het hoeft geen grote aanpassing te zijn, zie mijn voorstel. Volgens mij is dit de makkelijkste en goedkoopste manier. Maar eventueel kan het iets groter worden als je het nieuwe groenvak vierkant maakt. En je kunt ook kiezen voor lisse bloembakken. 

Ik hoop dat andere bewoners mijn idee willen steunen, zodat de gemeente dit plan uit kan voeren!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk/wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Idee is ingestuurd op 10-02-2024