Geluidswal IJpenbroekweg / flitspaal

Een geluidswal / flitpaal plaatsen op de IJpenbroekweg t.h.v. het laatste stoplicht tot het grote kruispunt IJpenbroekweg-Neerbosscheweg ivm geluidsoverlast.

Ik woon inmiddels al 11,5 jaar in de Wellenkamp. Mijn tuin is gelgen aan het water en daarachter grenst de IJpenbroekweg. Door het vele verkeer wat er dagelijks langs komt, voldoet het volgens mij niet meer aan de decibellen norm. Volgens mij is deze norm zwaar verouderd en hier zal eens opnieuw naar gekeken / nagemeten moeten worden. Als ik het met mijn decibellen meter meet en er rijd normaal verkeer langs schiet de meter richting lawaai/gevaar aan.

Het gaat om het stuk vanaf het laatste stoplicht aan de IJpenbroekweg tot aan het grote kruispunt IJpenbroekweg-Neerbosscheweg. Vele motoren en auto's trekken daar onwijs hard op of komen er aan rijden om even flink gas bij te geven. Dit gebeurt dus ook vice versa vanaf het kruispunt naar de IJpenbroekweg toe. Het is orde aan de dag en vooral met mooi weer. Het is een wonder dat er nog geen DODELIJK ongeluk is gebeurt omdat er vele auto's en motoren daar gewoon door rood rijden. Dit heb ik namelijk al vele malen meegemaakt met mijn gezin toen wij stonden te wachten bij de stoplichten om over te steken. Dit moet stoppen om ernstige ongelukken te voorkomen.

Initiatiefnemer
Maurice de Leeuw
Deelnemers
Astrid  Van Reenen
Feedback van de gemeente
Reacties
Astrid  Van Reenen

Ook dit ondersteun ik graag, Ik hoop toch echt dat er iets gaat gebeuren.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-06-2020