Gazon

Het gazon tussen de 34e en 35e straat weer kindvriendelijk en leefbaar maaien 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

De dar is een aantal weken gestopt met maaien op verzoek van de raad. Door gras minder te maaien krijgt de natuur meer kans. Er kunnen dan veel meer dier- en plantensoorten groeien. En dat is weer goed voor de weerbaarheid van het groen en uiteindelijk onze eigen gezondheid. Ecologisch beheerd gras is namelijk bestendiger tegen klimaatverandering, geeft meer verkoeling en helpt plaaginsecten bestrijden. In de week van 14 juni starten ze weer met maaien. Er wordt binnenkort contact met u opgenomen om uw idee te bespreken.

Fijn dat jullie al zo voortvarend aan de slag zijn gegaan en al 16 likes voor dit idee hebben opgehaald. Binnenkort wordt er een afspraak met de initiatiefnemers gepland (passend binnen de corona-maatregelen) en dan gaan we kijken wat er mogelijk is.

Reacties

Het voorstel is om te overleggen met de gemeente om het gras deels te maaien. We kunnen best een oplossing vinden waar alle bewoners rond dit grasveld tevreden over zijn. Dus gemeente: neem svp contact op!

Antwoord

Voel me belazerd door de gemeente Nijmegen. De gemeente is vorig jaar veel inkomsten misgelopen, parkeergeld, terrassengeld enz. Het maaibeleid is enkel en alleen een geldkwestie, maar als je het dan een “ecologisch maaibeleid” noemt dan creëer je, bij sommigen, een draagvlak. Maar het zijn pure bezuinigingen en daar maakt de gemeenteraad zich dan, bij ons, niet populair mee.

Antwoord

Ik woon nu zo'n 10 jaar weer in mijn ouderlijk huis . Vroeger speelde ik op de grasvelden rondom de huizen hier . Toen werd alles netjes bijgehouden. Ik hoop voor de jeugdige medebewoners van nu dat ze met zoveel plezier als mij kunnen spelen en genieten van de grasveldjes wat ik vroeger deed . Dus laat ze op tijd met de maaimachine erover heen gaan .

Antwoord

Dit grasveld is bedoeld voor de bewoners, dus zo snel mogelijk weer maaien.

Antwoord

Het gras moet weer gemaaid worden zodat de kinderen er kunnen spelen en de wijk niet verloedert. Met gemaaid gras creëer je betere speelruimte voor de kinderen.

Antwoord

Kinderen moeten er veilig kunnen spelen

Antwoord

Betere leefomgeving voor insecten????? Laat die maar naar de groenstroken langs de Teersdijk gaan. Door deze onbezonnen plannen krijg ik meer ongedierte binnen en daar pas ik voor!!!!! Bovendien: eerst laten groeien en dan met groot materieel het hele plantsoen verknollen zodat het een nog grotere bende wordt. Mijn voorstel: eens in de 6 wkn maaien ipv eens in de 3 wkn als het gaat om bezuinigingen.

Antwoord

Al meerdere malen een bericht naar de gemeente gestuurd om te komen maaien. Niet alleen voor de kinderen, maar ook buurtgenoten met een hond zou het erg fijn zijn, dat er gemaaid wordt.

Antwoord

Het gazon weer kindvriendelijk en leefbaar maaien.

Antwoord

Het gras moet weer gemaaid worden zodat de kinderen er kunnen spelen en de wijk niet verloedert.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 31-05-2021