Extra verkeersdrempels

In de Bellefleurstraat waar er een 30 km zone geldt, wordt er te hard gereden doordat er te weinig/ te lage drempels zijn. De Bellefleurstraat is een belangrijke straat waar kinderen dagelijks doorheen fietsen naar basisschool De Klif. Hierdoor ontstaan er vaak gevaarlijke situaties.  De straat heeft te weinig drempels om auto's langzaam te laten rijden. Hierdoor wordt er dagelijks vaak te hard gereden. Dit komt doordat deze lange straat niet goed voorzien is van drempels. Graag zsm extra veiligheid in de Bellefleurstraat om ongelukken te voorkomen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Hartelijk dank voor jullie idee en betrokkenheid bij de leefomgeving. Het verzoek ligt bij de afdeling Verkeer. Er wordt zo snel mogelijk een terugkoppeling gegeven. 

Reacties

Is het een optie om de straat helemaal autovrij te maken? Zo niet, dan denk ik dat er naast drempels misschien ook nog andere verkeerstechnische maatregelen denkbaar zijn. Strategisch geplaatste plantenbakken bijvoorbeeld of andere optische wegversmallingen.

Antwoord

Autovrij maken is geen optie, enige doorloop naar een stukje in de wijk. Een extra drempel vlak voor de bocht bij het bruggetje zou al schelen.

Antwoord

Extra en hogere drempels zijn absoluut nodig in de bellefleurstraat. Er wordt dagelijks te hard gereden waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. De straat is een drukbezochte straat waar kinderen, ouders, opa's & oma's dagelijks een paar keer per dag lopend of fietsend doorheen gaan, van of naar school. Ook fietsen kinderen van hun afrit in deze straat af of steken over. En wat te denken van alle eenden en ganzen die in deze straat verblijven en regelmatig oversteken. Heel gevaarlijk als auto's, busjes of andere verkeersgebruikers voorbij suizen. Daarom heel graag drempels.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-12-2022