Budget voor onderhoud Plukroute Meijhorst

Onderhoud Plukroute Meijhorst

De plukroute is in mei 2022 officieel geopend. Het is een route door de Meijhorst met vaste eetbare planten waar vrij van geplukt mag worden door iedereen. Afgelopen zomer is er al menig vrucht geplukt en dat wordt de komende jaren alleen maar meer!

Het is ook een project om bewoners van de buurt met elkaar te verbinden door het samen onderhouden van de perken en ook bijvoorbeeld een 'oogsfeest' te organiseren en af en toe Straatkoffie-momenten. 

Een team vrijwilligers uit de wijk houdt zich maandelijks bezig met het onderhoud. Om dit goed te kunnen doen is budget nodig. Hiervan kan onder andere compost en houtsnippers gekocht worden, informatiebordjes worden vervangen door stevigere borden en nieuw plantgoed dient te worden gekocht voor de stukken waar planten overleden zijn. De planten, houtsnippers en compost zullen dit najaar gebruikt worden voor het onderhoud van de plukroute.

Budgetplan plukroute 2023:

Geschatte kosten in euro’s 

Nieuw plantgoed €300,-

Compost 2m3 (Via Bio-Kultura) €220,-

Houtsnippers 2m3 (via houtsnippers.nl) €300,-

Drukwerk voor nieuwe vrijwilligers €60,-

10 Nieuwe bordjes voor de bessentocht(30 per bordje) €300,-

Totaal €1080,-

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Maarten,

Bedankt voor het indienen van je idee op Mijn Wijkplan.

Ik neem even contact op via de mail.

Reacties

Ik denk dat ik een heel ander stuk van de plukroute zie dan jullie want in het stuk van de 52e straat en veldje bij de 50e straat staat het te verpieteren en gebeurt er nooit iets. Zonde van het geld om hier iets mee te doen. Je kan niet eens bij de planten komen omdat het gras een halve meter hoog staat door het bijzondere maaibeleid hier. Ik zeg zonde op deze manier.

Antwoord

Hoi Louise, inderdaad. Door het maaibeleid konden we vorig jaar moeilijk bij de bedden komen voor het onderhoud. We hebben dit besproken met de gemeente en als het goed is gaan ze nu vaker maaien rondom de plukrouteplekken. Zaterdag 27 mei hebben we weer onze maandelijkse onderhoudsdag. We nodigen je graag uit voor koffie/thee en om te laten zien wat er allemaal groeit en bloeit. We starten om 10u in de 52ste straat bij het plukroute informatiebord en zijn op de route tot in ieder geval 12:00u. We delen die dag ook plukroute speurtochten uit voor kinderen, mocht je die hebben. Hopelijk tot dan!

Antwoord

Prima initiatief , brengt de herkomst van 'voedsel' dichterbij.

Antwoord

Heerlijk geproefd van verschillende vruchten en bladeren, hilarische ervaring voor kinderen om zomaar een plantje te eten wat smaakt naar drop.

Antwoord

Jaaa, superinitiatief! Kom er graag ;)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-03-2023