Bomen langs de campusbaan

Beste fietsers,wandelaars en ov'ers

Ik heb de volgende suggestie over het fietspad dat langs het spoor loopt tussen de sint Anna straat en het centraal station Nijmegen. (campusbaan)

Het is een veel gebruikt fietspad en ook ik fiets er regelmatig. Elke keer vraag ik me af; waarom staan er eigenlijk geen bomen op de strook tussen fietspad en spoor?

Vooral op zomerse dagen als de zon genadeloos schijnt en er geen streepje schaduw op dit pad is, mis ik de bomen.

Het lijkt mij een ideale plek om bomen te planten langs het gehele fietspad. 

Er is veel onderzoek dat uitwijst dat bomen zeer veel waarde toevoegen aan de omgeving. De schaduw, het verschil in temperatuur, de biodiversiteit, het positieve effect op het welzijn van mensen, het belang voor de natuur, vogels, insecten en andere beestjes, het filteren van vervuiling. Noem maar op. Daarnaast zouden bomen het pad veel mooier en sfeervoller maken. Bovendien passen ze uitstekend in een groene stad als Nijmegen. Gemiste kans om die dorre strookjes kortgemaaid gras niet te vergezellen met wat mooie grote bomen! Daar wordt het gras overigens ook beter van.

Ik denk dat iedereen die regelmatig of slechts 1 keer over het pad fietst of vanuit de bus of trein er minstens een klein beetje gelukkiger van zou worden. (En minder risico loopt op een zonnesteek ;-))

http://www.fao.org/zhc/detail-events/en/c/454543/

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190325173305.htm

Initiatiefnemer
Kim Gildeman
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente
Anne-Marie Cobussen

Bedankt voor het plaatsen van uw idee. Ook wij zouden hier graag bomen zien. Vanwege kabels en leidingen in de grond zijn bomen tussen het fietspad en de weg niet mogelijk. Bomen tussen de weg en het spoor zijn niet mogelijk in verband met de veiligheid van het treinverkeer. Er zijn diverse wensen voor de spoorkuil aan het fietspad. Via deze link volg je de ontwikkelingen: https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/groengebied-spoorkuil-bottendaal-nieuwe-ronde-verbeteringen. Deze wens verplaatsen we na één week naar het archief.

Reacties
Idee is ingestuurd op 27-06-2020