Bomen, groen en nieuw straatwerk rond winkelcentrum de Notenhout

Dit jaar is winkelcentrum de Notenhout flink gerenoveerd. Modern, fris en weer bij de tijd! Nu is het de hoogste tijd dat ook de openbare ruimte rondom het winkelcentrum een onknapbeurt krijgt. 

Vooral aan de kant van de OC Huismanstraat en Symfoniestraat is het een grote, versteende vlakte. Een brede stoep met verzakkingen, scheve paaltjes en sinds vorig jaar een electriciteitskast. Graag zie ik hier bomen, groene perken en een speelse inrichting. Zodat ook dit centraal gelegen punt in de wijk een fijne uitstraling krijgt. Hier is veel ruimte om er echt iets moois van te maken. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen!

Wij gaan uw idee intern bespreken. U ontvangt een terugkoppeling van ons.

Reacties

Het zou fijn zijn als het winkelcentrum met de fiets beter bereikbaar zou zijn via de kant van de kerk 'de goede herder'. De vijver en het groen tussen de kerk en de parkeerplaats lijkt wel een vuilnisbelt. Ook lijkt de route via het houten voetpad omhoog naar het winkelcentum meer op een openbaar toilet dan een een wandelpad.

Antwoord

Het wordt hoog tijd dat de schop door Neerbosch Oost gaat. De wijk is ontzettend verouderd en het gaat er steeds verloederder uitzien. Veel woningbouwcorporaties hebben veel huizen en vooral flats opgeknapt en ook de eigenaar van de winkelcentrum heeft het mooi laten renoveren. Nu is het aan de gemeente. De wijk Neerbosch Oost heeft een renovatie nodig! De gemeente moet de straten reconstrueren en de uitstraling van de wijk opknappen. De naastgelegen wijk Hees wordt volop gerenoveerd en wegen en straten worden opgeknapt. Ook andere buurten worden flink aangepakt. Waarom gebeurd dit niet in Neerbosch Oost?? Heel jammer.

Antwoord

Dank voor je steun voor mijn, en inmiddels ons, idee! Want heel wat buurtbewoners steunen dit inmiddels. Ik ben het met je eens dat Neerbosch-Oost flink toe is aan groot onderhoud. En ik dacht, laten we maar beginnen met een idee voor de ruimte rondom het winkelcentrum. Ik verwacht dat de Gemeente Nijmegen binnenkort gaat reageren op dit idee, en ook op uw reactie over de gehele wijk.

Antwoord

Goed bezig Marloes! Misschien dat nieuwe grijze gebouwtje gelijk voorzien van een kleurtje door een professionele graffiti kunstenaar?

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Helemaal mee eens! Ik steun dit 100%

Antwoord

Dankjewel Roos! En zeg het voort: hoe meer mensen het steunen, hoe meer kans op verandering.

Antwoord

Dit zal de uitstraling van het nieuwe winkelcentrum en de wijk nog meer verbeteren.

Antwoord

Brenda, dank voor je steun! Ik denk ook dat opknappen van dit stukje de uitstraling gaat verbeteren.

Antwoord

Yes, goed idee. Veel groen in het straatbeeld is goed voor de temperatuur in de zomer. Met veel hoogbouw in dat stukje wijk is het al een warm plekje. Wat groen kan dan voor wat verkoeling zorgen.

Antwoord

Dank voor je steun en input Luc! Al die tegels, geen enkele boom: dit is een warm stuk in de zomer met geen enkele schaduw of verkoeling van een boom.

Antwoord

Goed idee Marloes!

Antwoord

Dank voor je steun Tjarda!

Antwoord

Heel goed initiatief dit! Zoveel tegels, das toch niet Nijmeegs?!

Antwoord

Dank voor je steun! Genoeg plek voor bomen en groen, in plaats van enkel tegels. Mooi Nijmeegs plekje van maken.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-11-2022