Boekenboom met zitbankjes aan Grand Canal, Meijhorst

We willen graag i.s.m. stichting Hart voor Dukenburgers en Vincentius Nijmegen een Boekenboom laten plaatsen met zitbankjes erbij, zoals in 'ie ook Lindenholt staat. Dit is dus een soort kleine ruil-bibliotheek voor de wijk. Dit zal gelegenheid geven voor ontmoeting en uitwisseling en bevordert daarmee verbinding onder wijkbewoners.

De stichtinging zullen samen een een groep vrijwilligers opzetten die de boekenboom gaan onderhouden en die ook de inhoud zelf zullen ordenen en periodiek op thema zullen inrichten.

De plek zelf, met de bankjes erbij, zal gelegenheid gaan bieden voor leuke, gezellige en vooral creatieve activiteiten als lezingen/voordrachten, kleine muzikale optredentjes, straatkoffie, eet-momenten met de dukenburgse Kook-en-Bakfiets etc. Allemaal te organiseren door Hart voor Dukenburgers en Vincentius, samen met wijkbewoners. Het kantoortje van Vincentius ligt er vlakbij voor extra toezicht.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer de buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Ben helemaal voor dit idee. Een mooie plek. Ontmoeten kan verbinden en mensen bij elkaar brengen.

Antwoord

Super!

Antwoord

Goed idee. Is eigenlijk een project voor heel Dukenburg. In ieder geval breder dan alleen Meijhorst. Woon zelf in de Lankforst en kan dus niet kan stemmen.

Antwoord

Ja inderdaad, tis eigenlijk voor heel Dukenburg!

Antwoord

Vindt het een geweldig idee vooral omdat ik zie wat het op de Horstacker doet wordt veel gebruik van gemaakt en een fijne ontmoetingsplek voor mensen Jammer dat ik er niet op kan stemmen omdat ik zelf op de Gildekamp woon

Antwoord

Hai Renate, fijn dat je deelneemt!!

Antwoord

Als voorzitter van de vincentius vereniging nijmegen en voorzitter van stichting hart voor dukenburgers ondersteunen wij graag dit geweldige idee en maken van deze plek een mooie warme ontmoetingsplaats

Antwoord

Yes :-) Heel mooi!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-12-2021