Asfaltonderhoud Energieweg tussen Gaziantepplein-Industrieplein

Wegwerkzaamheden Energieweg tussen Gaziantepplein-Industrieplein

Vanaf maandag 25 juli gaat van Gelder Aannemingsmaatschappij in opdracht van gemeente Nijmegen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het asfalt op de Energieweg tussen Gaziantepplein en Industrieplein. Door de omvang van de werkzaamheden worden deze in 2 fases uitgevoerd.

Fase 1 – asfaltonderhoud Energieweg tussen rotonde Gaziantepplein en Ambachtsweg
In de periode vanaf maandag 25 juli tot en met zondag 7 augustus worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Energieweg in beide richtingen tussen rotonde Gaziantepplein en Ambachtsweg.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven in fase 1
Tijdens de werkzaamheden is de Energieweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De bedrijven aan de Energieweg, Bedrijfsweg, Factorijweg, Dr. Blécourtstraat en (parallelweg) Ambachtsweg blijven bereikbaar door een omleiding via de Hogelandseweg, Industrieplein (sluis Weurt) en Scheepvaartweg. Tussen de Scheepvaartweg en de parallelweg van de Energieweg wordt een tijdelijke toegangsweg gemaakt zodat de bedrijven bereikbaar blijven. Ook wordt het eenrichtingsverkeer op de parallelweg tijdelijk opgeheven.

CEVA Logistitics, het Dominicus college en de overige bedrijven op het deel vanaf het Gaziantepplein richting de rotonde Dr. Blécourtstraat blijven bereikbaar via de Rosa de Limastraat en Dennestraat.

De Wolfskuilseweg is gedurende de werkzaamheden bereikbaar vanaf de kruising met de Molenweg. De bedrijven aan de Handelsweg en Nijverheidsweg blijven bereikbaar vanaf het Industrieplein en de Scheepvaartweg / Weurtseweg.

Fase 2 – asfaltonderhoud Energieweg tussen rotonde Ambachtsweg en Industrieplein
In de periode vanaf maandag 8 augustus tot en met zondag 21 augustus worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Energieweg in beide richtingen tussen rotonde Ambachtsweg en Industrieplein.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven in fase 2
Tijdens de werkzaamheden is de Energieweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bedrijven tussen rotonde Gaziantepplein en Ambachtsweg zijn in deze periode bereikbaar vanaf het Gaziantepplein. De rotonde Ambachtsweg is in deze fase weer open voor het autoverkeer.

De bedrijven aan de parallelweg tussen het Industrieplein en de rotonde Ambachtsweg blijven in deze fase bereikbaar via de tijdelijke toegangsweg vanaf de Scheepvaartweg en vanaf de Ambachtsweg. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer op de parallelweg tijdelijk opgeheven.

De bedrijven aan de zuidkant van de Energieweg tussen de Wolfskuilseweg en het Industrieplein blijven bereikbaar via het fietspad vanaf de Wolfskuilseweg of de Marialaan.

De bedrijven aan de Handelsweg en Nijverheidsweg blijven bereikbaar vanaf het Industrieplein en de Scheepvaartweg / Weurtseweg.

Werkzaamheden brug De Oversteek
De wegwerkzaamheden aan de Energieweg worden uitgevoerd omdat de brug de Oversteek in de periode 27 juli t/m 29 augustus is afgesloten voor wegwerkzaamheden en realisatie onderdoorgang aan de noordzijde van de Oversteek. Door deze werkzaamheden te combineren in de vakantieperiode wordt de verkeershinder voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt.

Voorbereidende werkzaamheden
In de komende weken worden bedrijven met een inrit direct aan de Energieweg persoonlijk benaderd.

De hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden. Bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

Op dit moment worden de voorbereidende werkzaamheden zoals de aanleg van de tijdelijke weg en de voorzieningen t.b.v. calamiteitenroute hulpdiensten uitgevoerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de omleidingsroutes, wegafzettingen en aanpassingen aan de Energieweg kunt u de bijlagen raadplegen. N.a.v. rondgang bedrijven kunnen de verkeersplannen nog in detail wijzigen. Twee weken voor de start van de werkzaamheden ontvangen de aanwonenden en bedrijven nog een aanvullende informatiebrief.

Met vriendelijke groet,

Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Beste ik werk aan de Factorijweg in de periode dat de werkzaamheden ingepland zijn. Ik ga met de auto of motor naar het werk. Het wordt wel heel moeilijk gemaakt om het werk te bereiken. Zijn er geen andere mogelijkheden zoals een oversteek bij dr. Blecourtstraat en de Dennestraat. Het kan toch niet zo zijn dat ik kilometers moet omrijden en hierdoor extra kosten en reistijd heb? Waarom wordt er niet gekozen om de wegdekken stad uit en stad in apart aan te pakken? Een betere mogelijkheid om de ambachtsweg te bereiken zou zeer welkom zijn. Ook wordt op dit tijdstip de brug "De Oversteek" aangepakt, worden er elektrische fietsen beschikbaar gesteld om toch de Oversteek te kunnen nemen met de fiets?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-06-2022