zonering honden en kinderen

Goed zoneren van honden en kinderen in deze buurt.

Thans is hier in de buurt 1 oficiele honden uitlaat zone langs de Dijkgraaf van Wijkweg die amper gebruikt wordt omdat er een leukere plek vlak naast licht te weten onder de Ooysedijk.

Maar die leukere plek is ook de plek waar vele kinderen van 2 tot 12 jaar over heen gaan van de natuur kinderopang Struin en het aan de overzijde gelegen natuur gebied. Als ook de plek waar de Bastei excursies met school klassen organiseerd. En de plek waar vele schoolklassen opver lopen opweg naar de schooltuintjes.

Daarnaast wonen er op de Ooysedijk ook kinderen die lekker buiten willen spelen in hun straat, De masaal aanwezige hondepoep weerhoud kindern soms echt om buiten de tuin te gaan spelen.

Helaas valt steeds weer op dat zeer veel baasjes de honde poep achteloos achterlaten terwijl ze de kinderen er naast zien spelen. Ook wordt zelden rekening gehouden met kinderen die duidelijk verstarren van angst als er een los lopende hond aan komt. Baasjes zien gewoon niet in dat wat voor hun een lief klein hondje op kniehoogte is voor een kleuter gewoon een bedreigend bakbeest kan zijn.

De angst die zommige kinderen hebben is ook zeker niet onterecht. Met jaarlijks 150.000 hondenbeten, waarvan er ruim 40.000 om medische behandelingen vragen, en er voor ruim 1 de medische behandeling helaas te laat komt, Maken dit duidelijk. Gemiddeld bijt dus jaarlijks van elke 15 honden er 1 een mens. Daarbij lopen hier dagelijks meerdere honden rassen los die in het rijtje van risco rassen staan.

Aanvullend moet nog gemeld dat zins kort steeds meer honden in de stadswaard worden uitgelaten. Naast dat dit een vogel en habitatrichtlijn gebied is waardoor dieren zo als bv de hier  wonende hazen hier niet verstoord mogen worden, speeld hier ook weer de veiligheid. Wand er lopen hier grote grazer en de kombibatie grote grazers en los lopende honden geeft weer risico's  voor mensen die men neit moet willen.

Uiteraard moeten honden ook ergens kunnen rennen, wand we leven in een land waar honden gehouden mogen worden en dan moeten ze ook voldoende kunnen bewegen. Daarnaast is het een stuk makkelijker om honden weg te houden op een plek als er een duidelijk en goed alternatief licht.

Wat mij betreft kan de huidige losloop zone op de Dijkgraaf van Wijckweg als honden loop zone verbeterd worden. (PS dit is niet verder van mijn belang, maar pal voor de voordeur van mijn bedrijf). Thans rijden hier nog auto's die hier 80 km per uur mogen. Dat maakt deze losloop zone minder geschikt. Maar eigenlijk hoefen in deze straat enkel mijn kinderopvang, 2 kleine tuinderijtjes en een visplek zamen goed voor ongeveer 75 auto bewegingen per dag bezocht te worden. Dat kan prima binnen een 30 km per uur inrichting. Het overerige verkeer zoekt een goedkoop parkeerplaatsje net buiten de stad, waarmee het, het toeristisch hoog gewaardeerde landschap alhier ontsiert en extra verkeersdruk op de wijk uitoefend. Hiertoe kan in de Dijkgraaf van Wijckweg op de gemeente grens een knip in de weg in de vorm van een landbouwverkeer en vrachwagen sluis gerealiseerd. Dat maakt tevens dat er minder verkeer door de wijk komt om een gratis parkeer plekje net buiten de stad te vinden. Verder heeft deze weg geheel geen fungtie voor auto verkeer. 

 

 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Criteria

1 / 1
Draagvlak bij initiatiefnemers - bewoners om dit idee af te voeren. Men heeft in onderling overleg afspraken gemaakt over het uitlaten van de honden

Feedback van de gemeente

Bewoners zijn samen tot overeenstemming gekomen over het uitlaten van honden in dit gebied zonder dat er aanvullende voorzieningen en acties hoeven te worden genomen. Daarmee is dit idee verder afgewerkt. Complimenten voor de bewoners tijdens de wijkavond!

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar dit platform te verleiden voor het uitdelen van 'likels' (hartjes) en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 16-05-2018

Ik wil me niet in de discussie mengen..ik zoek je Twan Straten ivm reünie Christus Koningschool klas 6 78/79

Antwoord

Sorry Matthijs Dit idee van jou had ik dus over het hoofd gezien, omdat je het als nieuwe/zelfstandige wens toegevoegd aan de site... Helaas is jouw idee geen oplossing want volgens Jolande Spierings schijnt het hondenlosloopgebied op de Dijkgr, van Wijckweg helemaal niet te bestaan...Het staat fout op de site/kaart vd gemeente (en zou hiervan verwijderd worden). Als je terugkijkt bij mijn wens om tot een hondenlosloopgebied te komen (is nu inmiddels terug te vinden onder het kopje 'uitwerking'), dan zie je dat ik daar dus ook eerst van uitging...maar helaas klopt dat dus niet !

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-03-2018