Scherpenkampweg reconstructie

De Scherpenkampweg krijgt vanaf de Hogelandseweg t/m de eerste kruissing een opknapbeurt. De riolering wordt vervangen en het wegdek krijgt een opknapbeurt. Ook gaat Vitens de waterleiding in dit wegvak vernieuwen en komen er nieuwe lichtmasten. De wegindeling wordt aangepast aan de actuele eisen. We verwachten dat na afronding dit wegdeel er weer spik en span uitziet.

Links onderaan op deze pagina treft u een bestand waarin het ontwerp van de nieuwe situatie is aangegeven.

 

Planning van de werkzaamheden

De firma Infrascoop voert als aannemer het werk in opdracht van de gemeente uit. De uitvoering van het werk start op 18 november en duurt, onder voorbehoud van weers- en andere onvoorziene omstandigheden, tot 24 januari. Van 23 december t/m 3 januari worden er geen werkzaamheden uitgevoerd. Het plan is dat er dan wel beperkt gebruik gemaakt kan worden van het wegdeel.

19-12-19: Er is goede voortgang in de werkzaamheden, maar er zijn een paar omstandigheden die ertoe leiden dat de planning moet worden aangepast. Bijvoorbeeld de ligging van een gasleiding bleek anders dan eerder was aangegeven waardoor de riolering naar een andere plek in de weg moet. Mede afhankelijk van de weersomstandigheden is de beoogde einddatum nu 7 februari.

 

Bereikbaarheid

Voor de werkzaamheden is het nodig dat het wegdeel wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Uitgangspunt is wel dat alle panden bereikbaar blijven.

Er wordt een omleidingsroute aangegeven.  Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken.

Links onderaan op deze pagina treft u een bestand waarin de omleidingsroute is aangegeven.

 

Vragen / opmerkingen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact met mij op via bovenstaande contactgegevens. Spreekt u tijdens de werkzaamheden ook gerust de uitvoerder van de aannemer, Patrick van der Zanden (06-5261 9511), of de opzichter van de gemeente, Martijn Remers (06- 1374 0177) aan voor vragen en opmerkingen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Het is zeker nodig om dit project uit te voeren. Maar de route en de gevolgen van de noodzakelijke omleiding zijn niet doordacht. Daar is veel over te zeggen, maar het belangrijkste punt vind ik: Er rijden nu illegaal auto's en taxibusjes over het deel van de snelfietsroute dat alleen voor fietsers is. Het is een door heel veel scholieren een veelgebruikte fietsroute. Dus mijn idee is: Het zou heel fijn (want ongelukken voorkomend) zijn wanneer er snel hele duidelijke aanwijzingen, roadblocks of een verkeersregelaar ingezet kunnen worden.

Antwoord

Beste mevr. Jansen, Dank voor uw bericht. Excuus dat kennelijk de omleidingsroute onvoldoende duidelijk (b)lijkt te zijn. Gisteren is ook een bord geplaatst bij de toegang van het fietspad. Het is namelijk de bedoeling dat gemotoriseerd verkeer via de Nederheidsweg rijdt. U kunt linksonder op deze pagina het bestand met de omleidingsroute bekijken. Vandaag zal de aannemer nog bekijken waar meer duidelijkheid nodig is.

Antwoord

Beste heer Schilling, ik zie hetzelfde gebeuren als mevr. Jansen, maar ik denk dat dit niks te maken heeft met de duidelijkheid van de omleidingsroute, die staat nu m.i. goed aangegeven. Echter het stuk snelfietspad tussen de Jonkerstraat en de Scherpenkampweg is niet afgesloten voor auto's, dus maakt men er veelvuldig illegaal gebruik van. Of afsluiten voor auto's, of met regelmaat handhaven lijkt mij de oplossing.

Antwoord

Beste Thomas S, Er is de afgelopen week veel te doen geweest over de omleidingsroute. We hebben besloten het fietspad voor auto's af te sluiten en er zijn omleidingsborden bijgeplaatst. Ook is afgelopen weekend extra gehandhaafd. Gemeente Beuningen heeft "schildjes" op de Jonkerstraat geplaatst. Dit was niet de bedoeling. Ze worden vandaag verzet en als het goed is morgen verwijderd. De omleiding is niet ideaal, maar er zijn helaas geen betere alternatieven.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-11-2019