Tiny forests

In de Etudestraat in Neerbosch-Oost zijn een aantal perkjes waarvan de potentie niet wordt benut. Begin 2022 zijn er vanuit de gemeente enkele pogingen gedaan om de wat verwaarloosde perkjes nieuw leven in te blazen. Helaas lijken de hedera- en laurierstruikjes de warme droge zomer niet te hebben overleefd. Zonde!

Hoe mooi zou het zijn om deze ruimtes (misschien ook wel op meer plekken in Neerbosch-Oost) te gebruiken om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit dmv 'tiny forests' bestaande uit inheemse struiken en planten? Goed voor vogels en insecten en een mooi groen tegenwicht voor de steeds verder versteende en betegelde tuinen in de wijk. Een lokale partij als Stichting NL Bloeit! kan ongetwijfeld gedegen advies geven voor een gevarieerde en duurzame beplanting die jaren mee kan gaan.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan.

Leuk dat u de wijk wilt vergroenen!
Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Goed idee. De Etudestraat verdient het om mooi opgeknapt te worden. De perkjes is al het begin. Ik heb wellicht een goed idee. De parkeerplaatsen zijn best lang. Zelfs als er grote auto's gepakkeerd staan, is er veel ruimte over van de parkeerplaats. Zoveel ruimte dat automobilisten de drempels omzeilen en voor de helft over de parkeerplaatsen rijden. Hierdoor krijg je gevaarlijke situaties. De auto's rijden best hard en er spelen ook kinderen buiten. Als oplossing heb ik bedacht om een heg te plaatsen tussen de trottoir en de parkeerplaatsen, met hier en daar gaten er tussen om doorheen te lopen. Soortgelijk als de Bolerostraat. Hierdoor wordt de straat een stuk groener, mooier en worden de parkeerplaatsen iets korter, waardoor mensen niet de drempels kunnen omzeilen.

Antwoord

Dat is een goed idee! De struiken in de Bolerostraat zien er mooi uit. Laat die struiken maar komen;)!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-10-2022