Tiny forests

In de Etudestraat in Neerbosch-Oost zijn een aantal perkjes waarvan de potentie niet wordt benut. Begin 2022 zijn er vanuit de gemeente enkele pogingen gedaan om de wat verwaarloosde perkjes nieuw leven in te blazen. Helaas lijken de hedera- en laurierstruikjes de warme droge zomer niet te hebben overleefd. Zonde!

Hoe mooi zou het zijn om deze ruimtes (misschien ook wel op meer plekken in Neerbosch-Oost) te gebruiken om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit dmv 'tiny forests' bestaande uit inheemse struiken en planten? Goed voor vogels en insecten en een mooi groen tegenwicht voor de steeds verder versteende en betegelde tuinen in de wijk. Een lokale partij als Stichting NL Bloeit! kan ongetwijfeld gedegen advies geven voor een gevarieerde en duurzame beplanting die jaren mee kan gaan.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Aanpassing Etudestraat vanwege te hard rijdend verkeer

De afgelopen jaren hebben we diverse meldingen ontvangen over de verkeersituatie in de Etudestraat.
We hebben intern overleg gehad en gekeken naar een passende oplossing.
Hieronder leest u de terugkoppeling.

In juni 2021 hebben we een drempel in de Etudestraat opgehoogd met het doel dat voertuigen afremmen en minder hard kunnen rijden.

Vanwege de brede parkeervakken en ruimte in de straat zien we dat automobilisten om de drempels heen rijden.

Wat gaan we doen
Omdat het ophogen van de drempel onvoldoende effect heeft op het rijgedrag hebben we gekeken naar een andere oplossing.
We gaan het groenvak tegenover huisnummer 42 en 44 verbreden. Hierdoor kunnen automobilisten niet meer om de drempel heen rijden.

Dit houdt in dat we één parkeervak moeten opheffen.
*Zie afbeelding voor situatieschets

Invulling groenvak
Het groenvak gaan we inrichten met groenblijvende heesters.
In het najaar gaan we dit realiseren. De aannemer informeert vooraf alle omwonenden.

Heeft u verder nog vragen, laat dan een reactie achter op deze pagina of mail naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl.

Woensdag 8 februari hebben we een koffie op de stoep moment gehad met bewoners uit de Etudestraat.

Het was een geslaagde middag. We hebben verschillende bewoners gesproken over hoe zij hun wijk/straat ervaren. Er zijn ook een aantal aandachtspunten naar voren gekomen waar wij mee aan de slag gaan, namelijk:

  • De schuin hangende boom in de Etudestraat.
  • De aanbiedplaats voor het afval verplaatsen. Wij gaan onderzoeken welke locatie wel geschikt is. Bewoners hebben gevraagd of hier een deel van het groenvak voor gebruik kan worden.
  • De haag, aan het begin van de straat, lager snoeien. Dit in verband met het zicht.
  • Verkeersveiligheid. Er wordt te hard gereden in de straat en bewoners willen een extra drempel. We gaan samen met de verkeerskundige kijken naar een oplossing.
  • Overlast verkamering. Ervaart u overlast door kamer verhuur meld het dan hier

Wij nemen binnenkort contact op met de bewoners die mee willen denken over de Tiny Forest.
De Tiny Forest kan niet gerealiseerd worden in de Etudestraat.
Wij gaan met deze bewoners kijken naar een geschikte locatie in de wijk.
De bestaande groenvakken in de straat worden aangepakt en bijgehouden.

Heeft u nog vragen en/of wilt u meedenken over de Tiny Forest? Mail dan gerust naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl of laat een reactie achter op deze pagina.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan.

Leuk dat u de wijk wilt vergroenen!
Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Wat mij betreft een goed idee om er dmv een groenvak voor te zorgen dat auto's de drempel niet meer kunnen ontwijken. Zou mooi zijn als in het najaar dan ook meteen de overige groenvakken in de Etudestraat worden aangevuld met nieuwe beplanting!

Antwoord

Bedankt voor je reactie! De overige groenvakken worden ook in het najaar opgeknapt.

Antwoord

Zoals hier vermeld staat door andere mensen: Parkeerplaatsen korter maken!!!! Auto's en bezorgbusjes rijden als gekken hier!!! Dit is absoluut niet veilig voor onze kinderen. Zet er veel drempels bij en maak de parkeerplaatsen korter zodat auto's niet langs de drempels op kunnen rijden!

Antwoord

Jammer dat niets is gedaan met de punten die in de reacties hier staan. Er wordt inderdaad veel te hard gereden en er moet inderdaad een grote extra drempel komen waar je goed voor moet afremmen. Maar de parkeerplaatsen zijn erg lang. Zelfs als er grote auto's geparkeerd staan, is er veel ruimte over van de parkeerplaats. Zoveel ruimte dat automobilisten de drempels omzeilen en over de parkeerplaatsen rijden en zo de drempels kunnen omzeilen. Maak de parkeerplaatsen korter door een heg te plaatsen tussen de trottoir en de parkeerplaatsen, met hier en daar gaten er tussen om doorheen te lopen. Soortgelijk als de Bolerostraat. Hierdoor wordt de straat een stuk groener, mooier en worden de parkeerplaatsen iets korter, waardoor mensen niet de drempels kunnen omzeilen.

Antwoord

Goed idee. De Etudestraat verdient het om mooi opgeknapt te worden. De perkjes is al het begin. Ik heb wellicht een goed idee. De parkeerplaatsen zijn best lang. Zelfs als er grote auto's gepakkeerd staan, is er veel ruimte over van de parkeerplaats. Zoveel ruimte dat automobilisten de drempels omzeilen en voor de helft over de parkeerplaatsen rijden. Hierdoor krijg je gevaarlijke situaties. De auto's rijden best hard en er spelen ook kinderen buiten. Als oplossing heb ik bedacht om een heg te plaatsen tussen de trottoir en de parkeerplaatsen, met hier en daar gaten er tussen om doorheen te lopen. Soortgelijk als de Bolerostraat. Hierdoor wordt de straat een stuk groener, mooier en worden de parkeerplaatsen iets korter, waardoor mensen niet de drempels kunnen omzeilen.

Antwoord

Dat is een goed idee! De struiken in de Bolerostraat zien er mooi uit. Laat die struiken maar komen;)!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-10-2022