Symfoniestraat, herinrichting openbare ruimte

Wat gaat er gebeuren?
Naast wijkcentrum de Schalmei opent in het nieuwe schooljaar het nieuwe kindcentrum TOON. Het stuk openbare ruimte tussen de wijkgebouwen wordt opnieuw ingericht als parkeer/speel plaats en een natuurspeeltuin. De Symfoniestraat ter hoogte van de Schalmei en het nieuwe kindcentrum TOON wordt aangepast en wat kleine aanpassingen aan de Rapsodiestraat.

De voorbereiding
De gemeente heeft samen met de stichting St. Josephscholen, de Schalmei, bewoners, ondernemers, bewonerscomité Natuurspeeltuin Neerbosch Oost en vele andere in de voorbereiding gesproken over de inrichting rondom de nieuwbouw. In april 2019 is een laatste bewonersavond georganiseerd waarin de plannen voor het gehele gebied zijn uitgelegd en inspraak van bewoners mogelijk was.

Na de bewonersavond hebben we intensief samen met de bewoners (verenigd in het bewonerscomité Natuurspeeltuin Neerbosch Oost) gesproken en getekend aan de natuurspeeltuin. De plannen hiervoor zijn nu klaar. In de bijlage kunt u het ontwerp terug vinden.

De werkzaamheden
Momenteel wordt het nieuwe kindcentrum TOON gebouwd. De gemeente heeft de uitvoering van de werkzaamheden met stichting St. Josephscholen afgestemd op de nieuwbouw. De werkzaamheden aan de openbare inrichting worden na de zomervakantie opgestart als de laatste voorbereidingen aan het kindcentrum worden uitgevoerd.

We voeren het werk uit in fases, we starten met het gebied tussen de nieuwbouw en de Schalmei en eindigen met werk aan de Symfoniestraat. Medio eind november verwachten we zo goed als klaar te zijn met werkzaamheden aan de openbare ruimte. De uitvoeringsplanning volgt nog.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Ik ben benieuwd! Komen er ook moderne LED-lantaarnpalen, zoals bij de vernieuwde Kaaplandstraat en Venusstraat?

Antwoord

Hoi Peter, er komen ook nieuwe lichtmasten op de parkeerplaats, ik weet niet of het dezelfde lichtmasten zijn als op de Kaaplandstraat en de Venusstraat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-08-2020