Speelplekken Trompetstraat en Tubastraat

Hierboven staan de ontwerpen voor de speelplekken aan de Trompetstraat en de Tubastraat.

De speelplek aan Tubastraat
De speeltoestellen die er nu staan gaan weg. Ook de grijze stoeptegels worden vervangen voor gras. De toestellen uit de Trompetstraat worden hier terug geplaatst en er komt een nieuw toestel bij. Zo kunnen de kinderen weer naar hartelust klimmen, duikelen, schommelen, wippen, glijden, maar er is ook nog genoeg ruimte voor tikkertje en verstoppertje. In de open ruimte van de tuba komen bloemen en planten.

De speelplek aan Trompetstraat 
Alle toestellen aan de Trompetstraat gaan weg. Ook het zand gaat weg bij de Trompetstraat. De speelplek wordt een groene plek, met enkele natuurlijke speelaanleidingen. Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, springen van de zwerfkeien of proberen hun balanseren op de evenwichtbalk. Lekker spelen in het hoge gras rondom de nieuwe boom.

Binnenkort starten met de eerste werkzaamheden die nodig zijn voor het realiseren van de nieuwe speelplekken.  Als alles volgens planning verloopt is de nieuwe invulling begin van de lente klaar.

Wij houden u hier op nijmegen.mijnwijkplan.nl op de hoogte van alle veranderingen en werkzaamheden rondom deze speelplekken.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Beste, Waarom komen de 'oude' speeltoestellen niet terug? De kinderen en de ouders zouden het op prijs stellen als er tenminste schommels en/of een glijbaan wordt geplaatst. Kan hier naar gekeken worden? Dank!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 02-10-2023

Ontwerp Tubastraat: ik zou heel graag willen pleiten voor flinke bomen, zodat er in de zomer schaduw valt over de speeltoestellen en de temperatuur op het plein verder verlaagd wordt. De grasvlakte is prima, maar bij langdurige droogte wordt het gras geel en dun en de omgeving stoffig, als de grasmat net tegen de felle zon wordt beschermd. Bovendien... hoe wil je verstoppertje spelen als er geen bomen staan? Dat de tuba op Google Maps te zien is, is leuk, maar een gezond en leefbaar plein is mij liever.

Antwoord

net => niet

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-02-2023