Meer groen

Paralel aan de Graafseweg ligt een losloopgebeidt wat strekt tot aan het kanaal. Daarnaast is er dat kleine bosje aan de weg richting de Anak. Verder is er verrassend weinig groen in Neerbsoch. Ik kom uit Tilburg en ben vervolgens in Dukenburg gaan wonen. Hier was altijd veel groen, denk bijvoorbeeld aan Staddijk of een groenstrook met veel bomen en stuiken tussen de hoofdwegen en de wijk (Aldenhof, aan de van Boetberg weg.)

 

Dit zorgt voor veel afzondering, flora en fauna. Binnen Neerbosch gebeurt dit nog vrij weinig. Hier en daar is een grasveld maar daar wordt weinig mee gedaan. Hier zouden bijvoorbeeld bomen kunnen worden neergezet die verticaal wortels schieten. Zo helpt de wijk de flora en kan de fauna op meer plekken terecht. Er zitten nu namelijk vooral duiven, kraaien en meeuwen en die hangen rond de flats. Er is weinig ruimte voor zangvogels of dieren als egels. 

 

Daarnaast zouden er in ongebruikte stukken groen insectenhotels geplaatst kunnen worden en meer bloemen voor deze insecten. Zo heeft Oer Natuurmonumenten laatst een mail verzonden met: ''haal een tegen uit de stoep''. Tegels dicht bij bomen worden niet bewandeld en hier zouden bloemen kunnen worden geplaatst. 

Maak mensen zich bewust van groene daken!

Plaats meer publieke prullenbakken om zwerfaval te voorkomen.

Als laatste lijkt het me verstandig om het water in het honden losloopgebied schoon te maken of doorstroom te verzekeren. Mijn hond is in de sloot gevallen en is toen enorm ziek geworden van het vieze stilstaande water. Ik kan me niet voorstellen dat hier nog geen blauwalg heerst. Nu was het alleen een hond maar er spelen hier geregeld ook kinderen. Als deze in dit water zouden vallen kan het nare gevolgen kunnen hebben. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank voor het plaatsen van uw bericht!

Ik lees dat u meerdere vragen heeft over de openbare ruimte. Graag zou met u hierover in gesprek willen gaan.

Heeft u voor mij een telefoonnummer waarop u goed bereikbaar bent? Dit mag u mailen naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl 

Ik hoor het graag van u!

Reacties

Idee is ingestuurd op 07-11-2022