Meer groen

Er is in Neerbosch-Oost een stuk minder groen dan in de rest van Nijmegen. Onze gemeente is een van de groenste in Nederlands maar dit zie ik niet terug in onze mooie wijk. Hier volgen wat vragen/ideeën om dit te verbeteren.

 

  1. Mini-parkjes

Bij de maisonnette woningen in bijvoorbeeld in de Balladestraat zijn grasvelden die nu ongebruikt gaan. Zet hier bomen en struikgewas neer. Leg er een pad in en je hebt een mini park. Doe dit bij meer grasvelden in de wijk en dan kom je al een heel end! Dit kan op plekken als de eerder genoemde Balladestraat, in de Tubastraat, bij het Rondopad, helemaal achter in de wijk onder de brug bij het Gaziantepplein (de Anak rotonde), de Aubadestraat en zo zijn er nog meer plekken waar dit kan. Je kunt hier kiezen voor bomen met wortels die naar beneden schieten zodat dit geen invloed heeft op de gebouwen en wegen die hier lopen.

  1. Verbeter de bestaande groenzones

Er zijn al een aantal stukken groen in onze wijk, super nice! Zo is er bijvoorbeeld parallel aan de Graafseweg een honden zone waar een stuk meer bomen zouden kunnen komen. Zo is er minder inkijk in de wijk en ziet het er een stuk groener uit. Dit kan ook aan het watertje in de OC Huismanstraat.

  1. Insecten hotels

Er zijn een aantal stukken in de wijk waar weinig tot niks mee gedaan wordt. Neem zo bijvoorbeeld de vierkantenmeter achter het winkelcentrum, onder het ouderentehuis waar een aantal bomen staan maar verder niet zoveel. Hier zouden insectenhotels geplaatst/opgehangen kunnen worden om de insectenpopulatie te helpen.

  1. Haal een tegel uit de stoep.

Dit is een actie van het OER waarbij tegels uit stoeppen worden gehaald en hiervoor in de plaats een mini bloemenperkje wordt geplaatst. Er zijn stukken stoep naast bomen die niet bewandeld worden, dit kan helpen met het drastisch afnemen van de insecten- en vogelpopulatie. Dit kan in heel de wijk gedaan worden.

  1. Groene daken

Een manier om je huis te isoleren en waterafvoer beter te maken is het groen dak. De planten op je dak zorgen dat er in de winter minder warmte uit je huis gaat en in de zomer dat er minder warmte in je huis komt. Dit scheelt in stook/airco kosten. Daarnaast ziet het er gewoon leuk uit. Samen met buren groendaken laten leggen zou misschien kunnen resulteren in het krijgen van een deal met bedrijven die ze leggen. Daarnaast subsidieert gemeente Nijmegen een flink deel van het bedrag wat je zou moeten betalen hiervoor.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank voor het plaatsen van uw bericht!

Ik lees dat u meerdere vragen heeft over de openbare ruimte. Graag zou met u hierover in gesprek willen gaan.

Heeft u voor mij een telefoonnummer waarop u goed bereikbaar bent? Dit mag u mailen naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl 

Ik hoor het graag van u!

Reacties

Goed idee om het gras te veranderen in een mini-park met diverser groen!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 07-11-2022