honden losloop plaats

Goede middag wij hebben een groot aantal honden in de buurt groot en klein wat graag met elkaar speelt echter moet dit altijd aan de riem (maar dat gaat niet echt soepel) omdat  wij geen losloop gebied in de wijk hebben vandaar onze vraag er ligt een grasveldje ter hoogte van pe hawinkelsstraat 34 wat doorloopt naar nr 100 zou de gemeente hier iets voor ons en onze honden voor kunnen betekenen en hier een losloop gebied van kunnen maken.

mvg Silvia Westerik

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

We hebben uw idee intern besproken.

Bij voldoende draagvlak vanuit de wijk is het wel mogelijk om de HUP te vergroten.

Het is helaas niet mogelijk om het grasveld om te vormen naar een hondenlosloopgebied.

Wilt u de HUP laten vergroten dan is het belangrijk dat dit idee ondersteund wordt door de wijk/wijkbewoners. Dit kunt u doen door buurtgenoten door te verwijzen naar Mijn Wijkplan. Zij kunnen dit idee ondersteunen door op het ‘hartje’ te klikken.

De inhoudelijk adviseur en ik komen ook graag op locatie kijken om met u en eventueel andere bewoners in gesprek te gaan over dit idee. Wilt u uw contactgegevens mailen naar: wijkregisseurwest@nijmegen.nl?

Succes en hopelijk tot gauw!

Dank voor het plaatsen van uw idee!

We gaan uw idee intern bespreken met de vakinhoudelijk adviseur. 

Reacties

Ik ben absoluut tegen een losloopgebied. Mijn kinderen spelen graag op het veld, helaas is er regelmatig overlast van honden die loslopen en niet luisteren naar de baas. Helaas zijn niet alle honden goed opgevoed. En ik zit niet te wachten op hondenbeten bij kinderen. Tot nog toe blijft het beperkt tot kapotgebeten speelgoed en dat is bij ons al minstens 5x gebeurt in de afgelopen jaren. Ik hoop dus vooral dat ook de veiligheid van kinderen wordt meegewogen wat het uiteindelijke besluit ook is.

Antwoord

Jammer van de gemeente Nijmegen dat er geen knopje zit als je tegen bent zodat wij ook gehoord worden. Ik heb niks tegen honden maar een groot deel loopt los. Die hub wordt niet gebruikt. Dus vergroten heeft geen zin. Ik stem tegen.

Antwoord

Hallo allemaal, Ik vraag me af of iedereen op de hoogte is van het feit dat er overlast wordt ervaren van de nu loslopende honden op het veld. Meerdere kinderen en volwassen willen niet meer over het grasveld omdat ze achterna gezeten zijn door loslopende honden. Recent zijn daar appjes over gestuurd in de buurtpreventie-app. Daar is voorgesteld elkaar hier op aan te spreken. Dus bij deze. Zoals geconstateerd is het geen hondenlosloopgebied. Als de hup te klein is om honden goed los te laten lopen dan stel ik voor dat jullie met de gemeente onderzoeken of het vergroten hiervan een oplossing zou kunnen zijn. Overigens is er bovenaan aan de Dennenstraat een grotere hup volgens mij. En het vriendelijke verzoek jullie honden niet los te laten lopen op het grasveld zodat alle buurtbewoners zich veilig voelen op het grasveld.

Antwoord

Hoe kunnen we samen goed gebruik maken van het veld? Samen is niet: een grote groep mensen uitsluiten door te zeggen: jullie honden mogen hier niet spelen. Samen is wel elkaar aanspreken en letten op elkaar. Als er bijvoorbeeld kinderen spelen op het veld, dan loop ik een andere route. Overigens zijn er veel kinderen in de buurt die vragen of ze samen met onze honden mogen spelen. Het veld kan toch prima samen gebruikt worden: als er kinderen spelen => dan hond aan de lijn) en als er geen kinderen spelen dan kunnen de honden spelen (=> dat hebben honden nodig). Misschien dat er een probleem ontstaat door mensen die het veld niet gebruiken om te spelen, maar als verkeersroute. Er wordt volop gefietst over het veld en daarna de stoep van de Pé Hawinkelsstraat naar de Nesciostraat en de Godfried Bomansstraat e.v.v. Ja, daar kunnen mensen en honden van schrikken. Als we nu allemaal een beetje op elkaar letten, dan kan iedereen op een prettige manier samen leven.

Antwoord

Dit snap ik zeker, alleen doet het weinig tegen het onveilige gevoel dat best veel kinderen en volwassenen in de buurt hebben dankzij de loslopende honden. Die komen op die manier niet eens meer op het veld omdat er zo vaak honden loslopen. Maar daarom is er dus een hup. Daarmee is het gescheiden en heeft niemand last van elkaar. En kunnen zowel de honden als de mensen gebruik maken van het veld. En vergroten van de hup iom gemeente kan de situatie voor de honden toch verbeteren? Het voorstel om een formeel hondenlosloopgebied van te maken, maakt in mijn beleving dat het nog meer dan nu overgenomen wordt door honden.

Antwoord

Als ik dit lees: "Het is helaas niet mogelijk om het grasveld om te vormen naar een hondenlosloopgebied", dan vraag ik me verdrietig en boos af, waarom wij een idee indienen ondersteund met argumenten, terwijl de gemeente het aandurft om te reageren zonder enige argumenten? Het idee van het vergroten van de HUP, geeft aan dat de gemeente geen enkel benul heeft van de natuurlijke behoeften (en m.i. rechten) van honden. Heel erg jammer.

Antwoord

Het is inderdaad heel vreemd om zonder argumenten dit antwoord te krijgen van de gemeente,ik ben ook benieuwd hoe ze het vergroten van de HUP voor zich zien aangezien het omringd is door bomen??

Antwoord

Persoonlijk zou ik geen moeite steken in het onderzoek naar het vergroten van de HUP. Ook al wordt de HUP twee of drie keer zo groot, honden kunnen daarin niet rennen en spelen.... tenzij het hekwerk rondom het hele veld komt.

Antwoord

Beau, Ollie, Saartje, Baily, Chuck, Hugo, Mac, Quin, Toby, Babs, Scotty, Luka, Yonce, Tje-tje, Snickers, Snoopy, Beertje, Bram, Sep, Floor, Pip, Boyke, Burke, Otis, Sammie en Snowy zijn honden die dagelijks snuffelen, wandelen, rennen en spelen op dit veldje. Dit is een hele fijne plek daarvoor, want er is geen gevaarlijke weg naast het veld, dus het is een heel goed idee om hier een officieel losloopveldje van te maken...

Antwoord

Drie á vier keer per dag loop ik met onze hond over dit veldje. Honden moeten rennen, spelen en snuffelen. Dat is van groot belang voor hun gezondheid. Volgens de gemeenteregels mogen honden hier niet los. Als het ergens VEILIG kan dan is het hier. In de wijde omgeving mogen honden niet los. Dat is echt niet OK. Als de gemeente hart heeft voor dierenwelzijn dan zetten jullie hier een bordje 'losloopgebied' neer. De hondenbezitters in de wijk houden het veld altijd netjes. Nog een vriendelijk verzoek: al jaren doen verschillende mensen een verzoek om na de herfst het gevallen blad van het veld op te ruimen, maar dat gebeurt steeds niet, met als gevolg dat er op een deel van het grasveld geen gras meer is te bekennen. Mijn verzoek : Gemeente Nijmegen, zorg beter voor het groen en het dierenwelzijn. Ik steun dit idee van harte (en woon één straat van het veldje, maar kan vanwege grensregels niet officieel stemmen?????)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-10-2023