Groen Neerbosch Oost

Om de wijk Neerbosch Oost groener, gezelliger en vogelvriendelijker te maken, zou het mooi zijn als er (veel) extra struiken, bomen en bloemen worden gepland naast de slootkanten tussen de Otto C. Huismanstraat en Tangostraat. Denk aan bijvoorbeeld diverse berken, wilgen, hortensia's en veel verschillende bermbloemen. 

Langs dit stuk komen veel busreizigers, automobilisten, fietsers en voetgangers. Daarnaast zijn er (erg) veel mensen die hier hun hond uitlaten. De wijk krijgt hierdoor op eenvoudige wijze een ander aanzicht en sfeer. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Hallo, eind vorig jaar zijn er plannen gemaakt tot uitvoering. Zoals extra bomen planten, slinverpad, struiken en wilde-/bermbloemen. In hoeverre wordt dit idee nog uitgevoerd?

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 16-11-2018

Ik had zojuist min of meer hetzelfde idee voor de grasvelden langs de sloot aan de Serenadestraat. Dat van die honden had ik al verwacht. Nu bloeien er ook vaak bloemen in het gras, maar het gras wordt zo vaak gemaaid dat de veldbloemen ook elke keer sneuvelen. De natuur, in perken, iets meer zijn gang laten gaan??

Antwoord

Wat een goed idee! Misschien met een ontmoetingsplaats?

Antwoord

Dit lijkt een goede idee, maar er lopen veel honden met hun baasjes en dan zijn bermbloemen zo vertrapt. En met al die hondenpoep en pies gaat dit ten koste van de planten die geplaatst worden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-03-2018